Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Baltkrievijas čempionvienība Barisavas BATE trešdien UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra pirmajā mačā ar 1:4 (1:1) piekāpās Vācijas komandai Leverkūzenes "Bayer".

Pēc pirmā puslaika rezultāts vēl bija neizšķirts 1:1, 4.minūtē izceļoties mājiniekam Admiram Mehmedi no Šveices, bet neizšķirtu deviņas minūtes vēlāk panākot serbam Nemanjam Milunovičam.

Tiesa, nākamajā puslaikā mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus, svinot uzvaru ar 4:1. Zīmīgi, ka divus precīzus sitienus izdarīja Hakans Kalhanoglu, kurš vēl nesen piedalījās Turcijas izlases mačā pret Latviju. Taču vienus vārtus guva meksikānis Havjers Ernandess jeb Čičarito, kurš šajā spēlē debitēja "Bayer" pamatsastāvā. Kā zināms, Čičarito augusta pēdējā dienā par 9,9 miljoniem eiro pārnāca no Anglijas premjerlīgas vienības Mančestras "United".

Dubra šo maču iesāka sākumsastāvā un nospēlēja visas 90 minūtes.

BATE Čempionu līgas grupu turnīrā spēlē ceturto reizi pēdējo sešu sezonu laikā. Pirms gada tās sastāvā bija Latvijas vārtsargs Germans Māliņš, tomēr viņš nevienai šā turnīra spēlei tā arī netika pieteikts.

Stabilāks spēlētājs BATE sastāvā pašlaik ir Dubra, kurš pirmajās četrās kvalifikācijas turnīra spēlēs cīnījās bez maiņām, tomēr pēc tam viņu skāra trauma un nākamās divas cīņas tika izlaistas.

Šajā sezonā bundeslīgā "Bayer" tikusi vien pie sešiem punktiem četrās spēlēs, kas kopvērtējumā dod 13.vietu, bet Baltkrievijas spēcīgākā komanda BATE ar 46 punktiem 19 spēlēs arī šosezon ir pārliecinošā līderpozīcijā.

Kā zināms, otrdien arī tieši Vācijā pirmo šīs sezonas Čempionu līgas spēli aizvadīja Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA vienība, kas ar 0:1 piekāpās šīs valsts vicečempionei "VfL Wolfsburg". Tomēr Cauņa laukumā neizgāja.

BATE ar "Bayer" sacenšas E grupā, kuras otrajā trešdienas spēlē Itālijā "AS Roma" un pašreizējo sacensību čempionu "Barcelona" no Spānijas duelis noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:1).

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!