Foto: F64
Latvijas futbola uzbrucējs Deniss Rakels svētdien guva vārtus otrajā Polijas augstākās līgas spēlē pēc kārtas, palīdzot Krakovas "Cracovia" vienībai ar 5:2 (3:0) savā laukumā sagraut pagājušās sezonas čempioni Poznaņas "Lech".

Rakels precīzs bija ceturtajā minūtē, kad "Cracovia" panāca jau 2:0. Tāpat pirmā puslaika beigās pret viņu tika nopelnīts 11 metru soda sitiens.

Laukumā Rakels aizvadīja visas 90 minūtes.

Zīmīgi, ka čempione "Lech" šo sezonu aizvada ļoti neveiksmīgi un pašlaik atrodas kopvērtējuma pēdējā pozīcijā.

Tagad Rakels pievienosies Latvijas valstsvienībai, kurai gaidāmas noslēdzošās divas spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Latvijas uzbrucējs pagarināja līgumu ar "Cracovia" līdz 2018.gadam. Rakels šim klubam pievienojās pērnā gada janvārī, taču uzreiz pēc iepriekšējās sezonas beigām līgums ar latviešu futbolistu tika pagarināts līdz 2015./16.gada sezonas beigām.

Tāpat pāris dienu vēlāk viņš guva divus vārtus, palīdzot "Cracovia" vienībai ar 2:1 savā laukumā pieveikt Hožuvas "Ruch".

Aizvadītajā sezonā "Cracovia" komandai izdevās nosargāt vietu starp spēcīgākajiem Polijas klubiem, triumfējot "atpalicēju" turnīrā un čempionātu noslēdzot devītajā vietā. Tiesa, gadu pirms tam Krakovas klubu no izkrišanas no augstākās līgas šķīra vien trīs punkti.

Kopā Rakels "Cracovia" rindās cīnījies 56 mačos, kā laikā guvis 16 vārtus, šosezon izceļoties četras reizes.

Pirms tam Rakels no 2011.gada spēlēja citā Polijas spēcīgākās līgas komandā Ļubinas "Zaglebie", taču 2014.gada janvāra sākumā klubs atbrīvojās no Latvijas uzbrucēja. Divu sezonu laikā viņš neprata veiksmīgi nostiprināties Ļubinas vienības sastāvā, lielākoties laiku pavadot īrē vai rezervē.

Polijas čempionātā līdere pēc 11 kārtām ar 27 punktiem ir Glivices "Piast" vienība, kamēr "Cracovia" ar 18 punktiem pacēlusies uz trešo vietu.

Vēl devīto vietu ar 14 punktiem ieņem aizsarga Igora Tarasova pārstāvētā Belastokas "Jagiellonia", bet Kelces "Korona", ko pārstāv aizsargs Vladislavs Gabovs un pussargs Aleksandrs Fertovs, ar tikpat punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!