Foto: F64

Latvijas futbola izlase pirmdien, 5. oktobrī, aizvadīja savu pirmo oficiālo atklāto koptreniņu, gatavojoties 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Islandi un Kazahstānu. Valstsvienības galvenā trenera Mariana Pahara un viņa palīgu rīcībā jau šajā treniņā bija pieejami visi 23 kandidātu sarakstā iekļautie futbolisti, informē Latvijas Futbola federācija.

Treniņa pirmajā daļā visi spēlētāji veica iesildīšanās vingrinājumus, kā arī nostājās laukuma centrā un, sadevušies rokās, atstrādāja piespēles vienā pieskārienā, kur aplī esošajiem futbolistiem bija šī bumba jācenšas atņemt.

Treniņa laikā seši spēlētāji, kas valstsvienīgas rīcībā ieradās uzreiz pēc spēlēm savu klubu rindās nacionālajos čempionātos - Kaspars Gorkšs, Deniss Rakels, Kaspars Dubra, Antons Kurakins, Artūrs Zjuzins un Vitālijs Jagodinskis - veica dažādus skriešanas uzdevumus ar un bez bumbas pēc individuālas programmas. Pārējie futbolisti tikmēr veica tehniski - taktiskos uzdevumus valstvienības treneru uzraudzībā. Vārtsargi Andris Vaņins, Pāvels Šteinbors un Kaspars Ikstens tobrīd trenējās kopā ar treneri Andreju Piedelu.

Latvijas izlase otrdien turpinās gatavošanos spēlēm pret Islandi un Kazahstānu, kas notiks attiecīgi 10. oktobrī Reikajvikā un 13. oktobrī Rīgā. Latvijas izlase uz Islandi no Rīgas izlidos piektdien, 9. oktobrī, bet atgriezīsies naktī uz svētdienu uzreiz pēc spēles Reikjavikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!