Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc svētdien notikušajām 2016. gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas pēdējās kārtas spēlēm vairākās grupās vēl jānoskaidro astoņas "Euro 2016" dalībnieces.

Svētdien ceļazīmes uz finālturnīru sev nodrošināja Vācija, Polija, Albānija un Rumānija. "Euro 2016" mājiniece Francija sev automātiski bija nodrošinājusi spēlēšanu finālturnīrā, bet atlases ciklā ceļazīmes pirms tam jau bija nodrošinājušas Islande, Čehija, Beļģija, Velsa, Spānija, Anglija, Šveice, Ziemeļīrija, Austrija, Itālija un Portugāle.

Pirmdien šim pulkam pievienosies C grupas otrā labākā vienība Ukraina vai Slovākija. Slovākijai uzdevums ir daudz vienkāršāks, jo pēdējā spēlē viesos jāuzvar Luksemburga, bet ukraiņiem mājās jāuzveic Spānija un jācer, ka Luksemburga atņems punktus slovākiem. Tāpat pirmdien sev ceļazīmi nodrošinās G grupas otrā labākā vienība – Krievija vai Zviedrija. Krievijas futbolistiem pēdējā atlases mačā mājās pret Melnkalni pietiks ar neizšķirtu, bet Zviedrijai, lai apsteigtu Krieviju kopvērtējumā, mājās jāpieveic Moldova un jācer uz krievu neveiksmi savā laukumā.

2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs 24 valstsvienības. "Tiešās" ceļazīmes iegūst deviņu atlases grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā no trešo vietu ieguvējām, bet pārējās trešo vietu ieguvējas sadalīs vēl četras ceļazīmes "play off" mačos. Pēdējās "Euro 2016" dalībnieces kļūs zināmas 17. novembrī, bet finālturnīrs no 2016. gada 10. jūnija – 10. jūlijam risināsies Bordo, Lensā, Lillē, Lionā, Marseļā, Parīzē, Sendenī, Sentetjēnā un Tulūzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!