Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas un Anglijas futbola federācijām draud sankcijas par līdzjutēju savstarpēju kautiņu pirmdien Viļņā notikušajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē.

Tiek ziņots, ka angļu fani pamanījušies iegādāties biļetes mājinieku līdzjutēju sektorā un spēles laikā tādējādi sācies kautiņš. Lai to novērstu, sektorā nācies izveidot policistu dzīvo žogu, tāpēc daudzus līdzjutējus nācies izsēdināt no vietām, kuri līdz ar to bloķējuši pakāpienus sektorā.

Kā paziņojumā pavēstījusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA), pret Lietuvas Futbola federāciju (LFF) sākta izmeklēšana par biļešu tirdzniecības pārkāpumiem un pakāpienu bloķēšanu.

"Angļi internetā iegādājās biļetes tribīnēs, kas bija domātas Lietuvas faniem. Tādējādi radās daži konflikti," otrdien žurnālistiem teica Lietuvas policijas priekšnieks Vītauts Grašis, stāstot, ka pirmdien Viļņas vecpilsētā dažādos incidentos par huligānismu aizturēti deviņi angļu fani.

"Esam norūpējušies par Lietuvā piedzīvotajām nekārtībām," izteikusies Anglijas Futbola asociācija (FA). "Tomēr jāuzsver, ka incidenti nenotika ar faniem, kas no FA iegādājās oficiālās biļetes."

"Pašlaik notiek izmeklēšana, tomēr mums nav šaubu, ka problēma radās tāpēc, ka daži fani no Anglijas pārkāpa noteikumus un iegādājās biļetes no trešajām personām, nevis oficiālā izplatītāja," izteikusies LFF.

Aizvadītajā mačā Anglijas izlase izcīnīja panākumu ar rezultātu 3:0, kvalifikācijas ciklu noslēdzot ar desmit uzvarām desmit mačos un pārliecinoši kvalificējoties nākamgad Francijā gaidāmajam finālturnīram.

Lietuvas izlase tika pie desmit punktiem, paliekot apakšgrupas priekšpēdējā, piektajā, vietā, bet uzreiz pēc spēles ar Angliju par atkāpšanos pavēstīja valstsvienības galvenais treneris Igors Pankratjevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!