Foto: F64
Zaudējumu Šveices augstākās līgas futbola čempionāta sezonā svētdien piedzīvoja Latvijas izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Sion" komanda, kas savā laukumā ar 0:2 (0:1) kapitulēja valsts spēcīgākajai vienībai "Basel".

Mača rezultātu jau dueļa piektajā minūtē atklāja austriešu uzbrucējs Marks Janko, bet savus otros vārtus viņš guva pamatlaika beigās.

Vaņins, kā ierasts, laukumā aizvadīja visas 90 minūtes.

Šveices čempionātā stabila kopvērtējuma līdere ar 31 punktu 12 spēlēs ir čempione "Basel", kurai ar 24 punktiem seko Cīrihes "Grasshopper". Savukārt "Sion" ar 15 punktiem atrodas piektajā pozīcijā.

Pagājušo Šveices čempionāta sezonu "Sion" noslēdza septītajā vietā, taču pamanījās uzvarēt kausa izcīņā, tādejādi iegūstot iespēju šajā sezonā spēlēt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kur cīnās ar Anglijas superklubu "Liverpool", Krievijas komandu Kazaņas "Rubin" un Bordo "Girondins" no Francijas. Pirmajā mačā "Sion" ar 2:1 savā laukumā pārspēja "Rubin" futbolistus, bet otrajā mačā ceturtdien, pateicoties lieliskam Vaņina sniegumam, izbraukumā nospēlēja 1:1 ar "Liverpool".

Nākamā UEFA Eiropas līgas spēle "Sion" futbolistiem gaidāma ceturtdien, kad viņi viesosies pie "Girondins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!