Foto: F64
Latvijas telpu futbola izlase Kiprā notiekošā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra izšķirošajā mačā ar 4:2 (2:1) pieveica mājinieku izlasi, tādejādi iekļūstot otrajā kvalifikācijas kārtā jeb pamatturnīrā.

Jau mača otrajā minūtē Latviju vadībā izvirzīja Maksims Seņs, bet pēc četrām minūtēm pārsvaru dubultoja Igors Avanesovs. Tiesa, pirmā puslaika vidū kiprieši vienus vārtus atguva.

Otrā puslaika sākumā mājinieki panāca neizšķirtu, tomēr tā vidū Igors Dacko izvirzīja Latviju vadībā. Punktu Latvijas izlases uzvarai pielika Seņs, kurš raidīja bumbu vārtos sešas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Jau vēstīts, ka turnīra pirmajā mačā Latvija ceturtdien ar 6:2 pārspēja Igauniju, izšķirošo pārsvaru iegūstot vien pašās dueļa beigās. Tāpat arī otrā cīņa tika izšķirta mača nogalē, deviņas sekundes pirms finālsvilpes panākot 4:3.

D apakšgrupā ar trīs spēlēs maksimāli izcīnītajiem deviņiem punktiem uzvarēja Latvija, kamēr otro vietu ar sešiem punktiem ieņēma Kipra. Trešie ar trim punktiem bija igauņi, bet Armēnija šajā turnīrā punktus neizcīnīja.

Pamatturnīrā Latvija sacentīsies ar Bosniju un Hercegovinu, Spāniju, kā arī laukuma saimnieci Nīderlandi.

2016.gada Pasaules kausa telpu futbolā finālturnīrs notiks no 14.septembra līdz 2.oktobrim Kolumbijā. Ceļazīmes uz finālturnīru no Eiropas tiks izspēlētas sacensību izslēgšanas spēļu kārtā, kurā iekļūs pamatturnīra septiņu apakšgrupu uzvarētāji un otro vietu ieguvēji. Attiecīgi cīņā par Pasaules telpu futbola kausu finālturnīrā piedalīsies septiņas Eiropas kontinenta komandas.

Pašreizējā Pasaules kausa telpu futbolā īpašniece ir Brazīlija, kas 2012.gadā titula mača papildlaikā ar rezultātu 3:2 pārspēja Spāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!