Foto: PantherMedia/Scanpix
Ņižjņijnovdorodā uzietas vairākas "spoku viesnīcas", kas it kā uzceltas 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, bet eksistē tikai "uz papīra", vēsta aģentūra TASS.

"Gatavojoties 2018. gada pasaules futbola čempionātam, Ņižņijnovgorodā tika pieteikti 25 investīciju projekti viesnīcu infrastruktūras attīstībai, bet praksē izrādījies, ka realizēti vien 11 projekti, lai gan darbi bija sākti visos," aģentūrai pavēstījis Krievijas Restauratoru un viesnīcnieku federācijas viceprezidents Vadims Prasovs.

Viņš norāda, ka šādu "spoku viesnīcu" rašanos diktē arī valstī izveidojusies ekonomiskā situācija. "Piemēram, pirms četriem gadiem investors nolēma uz 2018. gada Pasaules kausu uzbūvēt viesnīcu, taču pa šo laiku ir mainījusies gan politiskā, gan ekonomiskā situācija un objektam nav projekta finansējuma," saka Prasovs.

Atšķirībā no 2014. gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm investori par naudas ieguldīšanu Pasaules kausa infrastruktūras objektos palīdzību no valdības nesaņems. Tādējādi no budžeta piešķirtā finansējuma samazinājums nekādi neskar viesnīcu celtniecību, norāda amatpersona.

Kā zināms, 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs risināsies 11 Krievijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!