Foto: RIA Novosti/Scanpix
"Valmiera Glass" FK/BSS vienība sestdien "komanda.lv" pirmās līgas sezonas noslēdzošajā mačā ar 4:0 (0:0) pieveica "Rēzeknes" komandu, tādējādi nodrošinot pārspēles ar "Metta"/"Latvijas Universitātes" futbolistiem par vietu Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā.

Pēc pirmā puslaika rezultāts Valmierā bija neizšķirts 0:0, taču otrajā spēles daļā valmierieši spēja gūt četrus bezatbildes vārtus, divus no tiem iesitot Elvim Teremko.

Tikmēr Valmieras kluba principiālākie pretinieki "Rīgas Futbola skola" sestdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Auda" vienību, līdz ar to sezonas noslēgumā paliekot trešajā pozīcijā.

Kā zināms, vietu nākamās sezonas virslīgas turnīrā garantējusi "komanda.lv" pirmajā līgā triumfējusī "Caramba"/"Dinamo" komanda no Rīgas. Mihaila Koņeva trenētā "Caramba"/"Dinamo" sezonu noslēdza ar 30 spēlēs iekrātiem 84 punktiem. Otro vietu ar 75 punktiem izcīnīja "Valmiera Glass" FK/BSS, bet par punktu mazāk iekrāja un trešajā vietā palika RFS.

Zīmīgi, ka "Caramba"/"Dinamo" komanda aizvadīja savu pirmo sezonu valsts otrajā spēcīgākā līgā.

Tikmēr "Metta"/LU šo sezonu virslīgā aizvadījusi pablāvi, 24 spēlēs iekrājot tikai 12 punktus, kas deva pēdējo, septīto pozīciju. Līdz ar to "studentiem" būs jāaizvada pārspēles par palikšanu virslīgā.

Pērn pirmās līgas sacensībās triumfēja "Gulbene", kas šosezon tika izslēgta no virslīgas, bet "Metta"/LU pārspēlēs droši uzveica Rēzeknes BJSS komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!