Foto: AFP/Scanpix
Latvijas futbola izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices kausa ieguvēja "Sion" UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā sacentīsies ar Portugāles vienību Bragas "Sporting", noskaidrojās pirmdien notikušajā izlozē.

Pirms izlozes "Sion" bija neizsēto komandu grozā.

Kā zināms, apakšgrupu turnīrā "Sion" sešās kārtās tika pie deviņiem punktiem un atpalika vien no Anglijas premjerlīgas vienības "Liverpool", bet apsteidza Krievijas komandu Kazaņas "Rubin", kā arī Bordo "Girondins" no Francijas.

Pagājušo Šveices čempionāta sezonu "Sion" noslēdza septītajā vietā, taču pamanījās uzvarēt kausa izcīņā, tādējādi iegūstot iespēju šajā sezonā spēlēt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Savukārt šosezon "Sion" pirmajos divos čempionāta apļos izspēlētajās 18 cīņās tikusi pie 22 punktiem, kas tai kopvērtējumā dod sesto vietu. Turnīra trešā apļa izspēle sāksies 6.februārī.

Tāpat "Sion" pagājušajā nedēļas nogalē sasniedza Šveices kausa pusfinālu, ceturtdaļfinālā pēcspēles sitienu sērijā uzveicot valsts čempioni "Basel".

Tikmēr Bragas komanda pašlaik nacionālajā čempionātā ar 24 punktiem 13 spēlēs ieņem ceturto vietu. Portugāles čempionātā ziemas pārtraukums nav paredzēts, tāpēc "Sporting" futbolistiem pirms UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīra būs daudz lielāka spēļu prakse.

Vaņins ir viens no četriem kandidātiem uz šī gada Latvijas labākā futbolista balvu. Uz titulu pretendē arī aizsargi Kaspars Dubra un Kaspars Gorkšs, kā arī pussargs Deniss Rakels.

2011.gadā UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā tieši ar Bragas "Sporting" komandu sacentās Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva tobrīd pārstāvētā Poznaņas "Lech" komanda. Toreiz Polijas klubs divu spēļu summā zaudēja ar 1:2, turklāt vienīgos tā vārtus guva Rudņevs. Savukārt "Sporting" komanda vēlāk aizkļuva līdz pat finālam, kurā piekāpās citai Portugāles vienībai "Porto", bet tāpat tika pie viena no lielākajiem panākumiem savā vēsturē.

Tāpat 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Bragas pilsētā vienu spēli aizvadīja arī Latvijas valstsvienība, ar 0:3 piekāpjoties Nīderlandei.

Tikmēr viena no skaļākajām komandām, kas nepārvarēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīru, nokļūstot Eiropas līgā, Mančestras "United" Eiropas otrā spēcīgākā turnīra 1/16 finālā sacentīsies ar Dānijas komandu Herningas "Midtjylland". Vēl "Liverpool" futbolistus gaida došanās uz Vāciju un tikšanās ar "Augsburg" futbolistiem, bet viena no vadošajām Vācijas bundeslīgas vienībām Dortmundes "Borussia" samēros spēkus ar Portugāles komandu "Porto".

Savukārt Anglijas premjerlīgas vienību Totenhemas "Hotspur" gaida duelis ar Florences "Fiorentina" no Itālijas, bet Francijas vienība Marseļas "Olympique" sacentīsies ar Bilbao "Athletic" no Spānijas, bet vēl viens Spānijas klubs "Villarreal" samēros spēkus ar "Napoli" no Itālijas.

Tikmēr sacensību fināla saimniece "Basel" 1/16 finālā tiksies ar Francijas komandu "Saint-Etienne".

UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla mači tiks izspēlēti 2016.gada 18. un 25.februārī.

Savukārt UEFA Eiropas līgas fināls nākamā gada 18.maijā notiks Šveices pilsētā Bāzelē.

UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla pāri:

"Valencia" (Spānija) - Vīnes "Rapid" (Austrija);

Florences "Fiorentina" (Itālija) - Totenhemas "Hotspur" (Anglija);

Dortmundes "Borussia" (Vācija) - "Porto" (Portugāle);

Stambulas "Fenerbahce" (Turcija) - Maskavas "Lokomotiv" (Krievija);

Briseles "Anderlecht" (Beļģija) - Pireju "Olympiakos" (Grieķija);

Herningas "Midtjylland" (Dānija) - Mančestras "United" (Anglija);

"Augsburg" (Vācija) - "Liverpool" (Anglija);

Prāgas "Sparta" (Čehija) - "Krasnodar" (Krievija);

Stambulas "Galatasaray" (Turcija) - Romas "Lazio" (Itālija);

"Sion" (Šveice) - Bragas "Sporting" (Portugāle);

Doņeckas "Šahtar" (Ukraina) - Gelzenkirhenes "Schalke 04" (Vācija);

Marseļas "Olympique" (Francija) - Bilbao "Athletic" (Spānija);

"Sevilla" (Spānija) - "Molde" (Norvēģija);

Lisabonas "Sporting" (Portugāle) - Leverkūzenes "Bayer" (Vācija);

"Villarreal" (Spānija) - "Napoli" (Itālija);

"Saint-Etienne" (Francija) - "Basel" (Šveice).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!