Foto: stock.xchng

Bijusī Nīderlandes čempione "Twente" investīciju līguma noteikumu pārkāpumu dēļ līdz 2019. gadam diskvalificēta no Eirokausiem, lēmusi Nīderlandes Futbola federācija (KNVB).

""Twente" slēpusi atsevišķas detaļas līgumā ar investīciju kompāniju "Doyen Sports", tādējādi maldinot KNVB Licencēšanas komisiju," teikts KNVB paziņojumā

"Twente" līdz nākamā gada maijam ir jāizdara visas nepieciešamās izmaiņas, kas tiks prasītas neatkarīgas izmeklēšanas rezultātā.

Klubs neapstrīdēs KNV piespriestās sankcijas, un tas piekritis sadarboties ar izmeklēšanu, kā arī samaksās sodu 45 250 eiro apmērā.

Nīderlandes komanda ir pirmā, kas saņem sankcijas līguma ar "Doyen Sports" dēļ. Līgums, arī tā finansiālā puse, tika nopludināts internetā, bet pēc tam novembrī atkāpās kluba priekšsēdētājs.

Nopludinātajos dokumentos atklāts, ka "Doyen Sports" futbolā četru gadu laikā investējis vairāk nekā 60 miljonus eiro. Investīciju uzņēmums sniedzis klubiem finansiālu atbalstu apmaiņā pret spēlētāju nākotnē noslēgto līgumu vērtību.

"Twente" ar "Doyen Sports" par sadarbību vienojās pērn. Tajā pašā laikā tā iesniedza KNVB Licencēšanas komisijā darījuma detaļas, tomēr neatklāja informāciju par līgumā veiktajām izmaiņām.

"Esam saņēmuši pamatīgu triecienu. Tuvāko sezonu laikā nevarēsim piedalīties turnīros Eiropā. Tas ir ļoti sāpīgi. Ne tikai spēlētājiem un komandas personālam, bet arī līdzjutējiem, sponsoriem, brīvprātīgajiem un visiem pārējiem," teikts "Twente" paziņojumā.

"Doyen Sports" pēdējā laikā ir iesaistīts iespaidīgos darījumos, tajā skaitā palīdzot Anglijas premjerlīgas klubam Mančestras "City" par 42 miljoniem britu mārciņām (57,7 miljoniem) eiro iegādāties Elakimu Mangalu, kurš ir visu laiku dārgākais aizsargs Lielbritānijas futbola vēsturē.

"Doyen Sports" ir Maltā reģistrēta kompānija un kā ārzonas uzņēmumam tā patiesie apmēri nav zināmi.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi, ka tā izmeklē vairākus darījumus, kas saistīti ar "Doyen Sports". Turpretī investīciju kompānija paziņojusi, ka seko to valstu likumdošanai, kurās tā darbojas.

Ar 13 punktiem 16 spēlēs "Twente" ieņem 16. pozīciju Nīderlandes čempionāta kopvērtējumā.

2010. gadā komanda triumfēja Nīderlandes čempionātā, bet gadu vēlāk tā kļuva par vicečempioni, kā arī trešo reizi izcīnīja Nīderlandes kausu.

Kā zināms, jau iepriekšējā sezonā "Twente" tika atņemti punkti Nīderlandes čempionātā, jo klubs netika galā ar savām finansiālajām nedienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!