Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels bez sevis patlaban pārstāvētā Polijas kluba "Cracovia" piekrišanas uz dienu bija devies uz Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" vienību "Reading".

Vēl trešdien Rakels bijis kopā ar "Cracovia" vienību, bet ceturtdien uz treniņiem viņš nav ieradies, taču šodien uzbrucējs jau atgriezies bāzē. Par šāda veida pārkāpumu Latvijas futbolistam draud sods, raksta portāls "Sportowe Fakty".

Neoficiālā informācija vēsta, ka Rakels atradies "Reading" klubā, kur veicis medicīniskās pārbaudes.

Kā zināms, interesi par Rakelu izrāda vairāku valstu komandas, tostarp arī no Krievijas, Beļģijas un Anglijas. Pašlaik 23 gadus vecais Latvijas futbolists šosezon demonstrē augstu rezultativitāti Polijas augstākajā līgā, kurā viņš guvis 15 vārtus 20 spēlēs. Tas šobrīd ir Polijas čempionāta otrais labākais rādītājs, bet šobrīd turnīrā ir ziemas pārtraukums, kas noslēgsies vien februārī. "Cracovia" pārtraukumā devās, esot trešajā vietā čempionātā.

"Cracovia" vadība Rakela līgumā atrunājusi izpirkšanas maksu 500 000 eiro apmērā, kas Latvijas futbolistu padara pievilcīgu daudzu klubu acīs. Turklāt arī pats Krakovas klubs rēķinās, ka spēlētājs varētu tikt pārdots jau janvārī.

Kluba prezidents Janušs Filipjaks uzskata, ka, paliekot "Cracovia" rindās, Rakels savu tirgus vērtību tikai palielinātu, kas savukārt viņam pēc tam ļautu pašam tikt pie izdevīgāka līguma kādā citā klubā.

"Reading" vienība Anglijas pēc spēka otrajā līgā ar 34 punktiem 27 spēlēs ieņem 14.vietu 24 komandu konkurencē, no labāko sešinieka, kas sezonas beigās pretendēs uz vietu premjerlīgā, atpaliekot par 11 punktiem.

Savulaik "Reading" komandā trīs sezonas nospēlēja Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš šī kluba rindās 2012.gadā debitēja Anglijas premjerlīgā.

Jau ziņots, ka Beļģijā interesi par Rakela iegādi izrāda valsts čempione "Club Brugge", kas arī ir kontaktējusies ar futbolista aģentu. Tāpat Rakelu savās rindās vēlētos redzēt Polijas futbola grands Varšavas "Legia".

Vēl pērn septembrī Rakels pagarināja līgumu ar "Cracovia" līdz 2018. gadam. Futbolists ceļu uz Poliju 2011. gadā sāka pēc tam, kad bija aizvadījis veiksmīgu sezonu nu jau bijušā "Liepājas metalurga" kluba rindās. Viņš pievienojās augstākās līgas vienībai Ļubinas "Zaglebie", taču 2014. gada janvāra sākumā klubs atbrīvojās no Latvijas uzbrucēja. Divu sezonu laikā viņš neprata veiksmīgi nostiprināties Ļubinas vienības sastāvā, lielākoties laiku pavadot īrē vai rezervē, bet uzreiz pēc tam viņš pievienojās "Cracovia" klubam.

Kā zināms, Rakels bija viens no kandidātiem uz pagājušā gada Latvijas labākā futbolista godu, ko tomēr trešo reizi karjerā ieguva vārtsargs Andris Vaņins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!