Foto: Reuters/Scanpix
Panākumu Šveices augstākās līgas čempionāta mačā sestdien guva Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Sion" komanda, kas ar rezultātu 3:1 (1:0) apspēlēja "Luzern" vienību.

Kā ierasts, Vaņins šajā spēlē laukumā pavadīja visas 90 minūtes, vienīgos vārtus ielaižot 76.minūtē, kad "Sion" jau bija vadībā ar 3:0. Uzvarētājiem divas reizes precīzs bija grieķu uzbrucējs Teofanis Geks.

Kopvērtējumā "Sion" ar 28 punktiem 21 spēlē pacēlusies uz ceturto pozīciju, bet ļoti pārliecinoša līdere ar 52 punktiem 21 mačā ir "Basel".

Jau nākamnedēļ Šveices kausa pusfināla spēlē "Sion" savā laukumā spēkosies ar "Zurich" futbolistiem, kas nacionālā čempionāta kopvērtējumā pašlaik ir tikai astotie.

Jau vēstīts, ka Šveices kausa ieguvēja "Sion" ceturtdien noslēdza dalību UEFA Eiropas līgas turnīrā - 1/16 fināla atbildes spēlē Šveices vienība izbraukumā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Portugāles klubu Bragas "Sporting", tomēr divu spēļu summā piedzīvoja neveiksmi ar 3:4.

Kā zināms, decembrī Vaņins trešo reizi karjerā tika nosaukts par Latvijas labāko futbolistu.

Pagājušo Šveices čempionāta sezonu "Sion" noslēdza septītajā vietā, taču pamanījās uzvarēt kausa izcīņā, tādejādi iegūstot iespēju šajā sezonā spēlēt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!