Foto: AP/Scanpix
Uzvaras attālumā no Anglijas premjerlīgas futbola čempionu titula pirmdien nokļuva "Leicester City", kas tādējādi ir ļoti tuvu lielākai sensācijai mūsdienu futbola vēsturē.

Lesteres komandas izredzes uzvarēt pirmdien palielināja tuvākie konkurenti "Tottenham Hotspur", kas kārtējā mačā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Vestbromvičas "Albion". Tagad "Leicester City" Anglijas premjerlīgas čempionu titulu var iegūt jau šo svētdien, ja viesos uzvarēs daudzkārtējos angļu čempionus "Manchester United".

Trīs kārtas pirms sezonas noslēguma Lesteres komanda par septiņiem punktiem apsteidz "Tottenham Hotspur", kas vienīgā vēl var apturēt "Leicester City" ceļā uz titulu. Neatkarīgi no sezonas iznākuma, "Leicester City" jau pārrākstījuši kluba vēsturi, jo automātiski sev ir garantējuši vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgā.

Lesteres komanda pagājušajā sezonā izglābās no izkrišanas uz zemāku līgu, bet pirms šīs sezonas tika uzskatīta par vienu no kandidātēm, kura atvadīsies no premjerlīgas. Vasarā komandu sāka trenēt pazīstamais Kluadio Ranjēri, taču bukmeikeru kantori joprojām uzskatīja, ka "Leicester City" ir pastarīte, bet tās uzvara premjerlīgā tika vērtēta kā 5000 pret 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!