Foto: AFP/Scanpix
Pārsteidzošajai Lesteras "City" komandai, kas pirmdien kļuva par Anglijas futbola premjerlīgas čempioni, titula izcīnīšanu par iespējamu padarīja spēlētāju gars un apņēmība, uzskata vienības galvenais treneris Klaudio Ranjēri.

Jau ziņots, ka pagājušās sezonas Anglijas čempione "Chelsea" pirmdien savā laukumā spēlēja neizšķirti 2:2 (0:2) ar Lesteras komandas galveno konkurenti Totenhemas "Hotspur", kurai bija nepieciešama uzvara, lai vēl saglabātu izredzes uz titulu.

Tādējādi divas spēļu kārtas pirms sezonas beigām par čempioni kļuva Lesteras "City". Kluba triumfs Anglijas premjerlīgā ir viens no lielākajiem pārsteigumiem mūsdienu futbolā. Pērn šī vienība tikai ar grūtībām saglabāja vietu starp valsts spēcīgākajām vienībām.

"Esmu ļoti lepns. Es priecājos par saviem spēlētājiem, kluba vadību un personālu, mūsu līdzjutējiem un visu Lesteras kopienu," sajūsmu pauda Ranjēri, kurš komandai pievienojās pērn jūlijā.

"Negaidīju neko tādu, kad šeit ierados. Esmu pragmatisks cilvēks. Es vienkārši gribēju censties uzvarēt spēli pēc spēles un palīdzēt spēlētājiem progresēt nedēļu pēc nedēļas. Nevienu brīdi nedomāju, kurp tas mūs aizvedīs," piebilda 64 gadus vecais treneris no Itālijas.

"Spēlētāji bija fantastiski. Viņu koncentrēšanās, apņēmība un gars padarīja to iespējamu. Katru spēli viņi cīnījās viens par otru. Viņi ir pelnījuši būt čempioni," sacīja Ranjēri.

"Chelsea" un "Hotspur" spēli Lesteras "City" futbolisti skatījās pie komandas uzbrukuma līdera Džeimija Vārdija mājās, kur pēc mača kopīgi nosvinēja iegūto čempiona titulu.

Lesteras "City" komanda 132 gadus ilgajā kluba vēsturē pirmo reizi kļuvusi par Anglijas premjerlīgas čempioni. Titulu tai pasniegs sestdien, kad komanda aizvadīs sezonas pēdējo spēli savā laukumā, tiekoties ar Liverpūles "Everton".

Ar 77 punktiem 36 spēlēs Lesteras klubs ir premjerlīgas līderis, bet par septiņiem punktiem mazāk ir "Hotspur" vienībai, kas sezonas atlikušajos divos mačos vairs nevarēs noķert jauno čempioni.

Pārsteidzošā Lesteras komanda pērn finišēja 14.pozīcijā starp 20 klubiem un ar grūtībām nosargāja vietu Anglijas premjerlīgā, bet vēl sezonu iepriekš tā spēlēja Anglijas pēc spēka otrajā līgā - "Championship" -, kurā izcīnīja čempiona titulu un kvalificējās premjerlīgai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!