Foto: AFP/Scanpix
Latvijas izlases futbolista Denisa Rakela pārstāvētā "Reading" komanda sestdien cieta zaudējumu Anglijas pēc spēka otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - pēdējās kārtas spēlē, kamēr vietu premjerlīgā nodrošinājušas "Burnley" un "Middlesbrough" vienības.

"Reading" viesos ar 1:3 (1:2) piekāpās Blekbērnas "Rovers" futbolistiem.

Rakels laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

"Reading" jau pēc nospēlētām 14 minūtēm bija nonākuši iedzinējos ar 0:2, tomēr 15 minūtes vēlāk Rakels nopelnīja brīvsitienu uz Blekbērnas vienības vārtiem. Pēc brīvsitiena izspēles bumba nonāca viesu uzbrucēja Jana Kermorgenta rīcībā, francūzim vienus vārtus atgūstot. Tomēr četras minūtes pirms pamatlaika beigām "Reading" ielaida vēl vienus vārtus un piedzīvoja zaudējumu ar 1:3.

Tikmēr "Burnley" pēdējās kārtas spēlē ar 3:0 (1:0) pārspēja Čārltonas "Athletic" futbolistus, nodrošinot uzvaru "Championship" līgā.

Savukārt "Middlesbrough" savu skatītāju priekšā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Braitonas "Albion", tiekot pie iespējas nākamsezon atgriezties starp valsts spēcīgākajiem futbola klubiem.

"Championship" turnīrā ar 93 punktiem 46 spēlēs uzvarēja "Burnley", bet otrā ar 89 punktiem bija "Middlesbrough", abām komandām nodrošinot vietu premjerlīgā.

Trešā ar 89 punktiem bija "Albion", ceturto vietu ar 83 punktiem ieņēma Hallas "City", piektā ar 78 punktiem bija Dārbi "County", bet pirmo sešinieku ar 74 punktiem noslēdza Šefīldas "Wednesday". Šīs četras komandas piedalīsies pārspēlēs par vienu ceļazīmi, kas nodrošinās iespēju spēlēt premjerlīgā.

Savukārt "Reading" ar 52 punktiem ieņēma 17. vietu 24 komandu konkurencē.

Rakels 11 "Championship" spēlēs šosezon guva trīs vārtus.

Rakels janvārī pievienojās "Reading", pārceļoties no Polijas vienības "Cracovia". Latvijas futbolists vienošanos ar angļu komandu noslēdza uz divarpus sezonām līdz 2018.gada vasarai ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

"Cracovia" vadība Rakela līgumā bija atrunājusi izpirkšanas maksu 500 000 eiro apmērā, kas Latvijas futbolistu padarīja pievilcīgu daudzu klubu acīs. Zināms, ka "Reading" par uzbrucēju samaksāja pat nedaudz vairāk kā pusmiljonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!