Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas futbola izlases aizsargs Dani Alvešs pirmdien noslēdza divu gadu līgumu ar Itālijas čempionvienību Turīnas "Juventus", vēsta klubs.

"Juventus" izceļ, ka parakstījuši līgumu ar augstas klases spēlētāju, kurš ir ļoti atlētisks un ar starptautisku pieredzi.

Pašlaik 33 gadus vecais Alvešs profesionāļa gaitas sāka 2001. gadā savas dzimtenes klubā Salvadoras "Bahia", gadu vēlāk pievienojās Spānijas komandai "Sevilla", kur nospēlēja piecas sezonas, bet kopš 2008. gada viņš pārstāvēja "Barcelona" vienību.

Astoņās sezonās ar Barselonas komandu brazīlietis izcīnīja sešus Spānijas čempionāta un trīs UEFA Čempionu līgas uzvarētāja titulus.

Jau iepriekš bija izziņots, ka Alvešs pēc paša vēlmes šovasar atstās "Barcelona" komandu, kaut viņa līgums bija spēkā vēl uz gadu. Jau jūnija sākumā medijs "Catalan" ziņoja, ka Alvešs panācis vienošanos ar "Juventus". Savukārt "Mundo" vēstīja, ka viņš apsvēris arī piedāvājumus no Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "United" un Francijas čempiones Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Šomēnes Alvešs Brazīlijas izlases rindās spēlēja "Copa America" turnīrā, tomēr titulētā komanda neizkļuva no apakšgrupas.

"Barcelona" šosezon tika kronēta par Spānijas čempioni, bet UEFA Čempionu līgā klubs apstājās ceturtdaļfinālā, kur piekāpās Madrides "Atletico" futbolistiem. Savukārt "Juventus" jau piekto reizi pēc kārtas kļuva par Itālijas čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!