Foto: Reuters/Scanpix

Titulētais Anglijas futbola klubs Londonas "Chelsea" no pašreizējajiem valsts čempioniem Lesteras "City" ieguvusi Francijas pussargu N'Golo Kantē.

Lai gan darījuma summa netiek izpausta, britu mediji vēsta, ka pārejas summa varētu būt aptuveni 30 miljoni mārciņu (36 miljoni eiro). Pašlaik 25 gadus vecais Kantā ar "Chelsea" noslēdzis piecu gadu līgumu.

"Esmu priecīgs, ka varu pievienoties vienam no Eiropas lielākajiem klubiem. Man tas ir sapņa piepildījums," pēc līguma parakstīšanas sacīja Kantē. "Strādāt ar tik lielisku treneri kā Antonio Konta man ir teicama iespēja, tāpat kā spēlēt vienā komandā ar labākajiem futbolistiem. Šādam piedāvājumam nevarēju atteikt."

Kantē kopā ar Lesteras klubu šajā pavasarī pārsteidzoši triumfēja Anglijas premjerlīgā, kas par šīs komandas spēlētājiem raisījis lielu interesi krietni bagātākos klubos.

Pussargs Kantē savu karjeru uzsāka Francijas zemākās līgas vienībā "Boulogne", bet pēc tam pievienojās "Caen" vienībai, palīdzot tai 2014. gadā iegūt ceļazīmi uz valsts augstāko līgu.

Savukārt Lesteras "City" klubam viņš pievienojās tikai pērn, pārnākot par aptuveni astoņiem miljoniem eiro.

Iepriekšējā sezonā Kantē Lesteras kluba sastāvā kopumā aizvadīja 40 mačus, kuru laikā guva vienus vārtus.

Futbolists šovasar pārstāvēja arī Francijas izlasi tās mājās notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur piedalījās četros mačos, demonstrējot augstvērtīgu sniegumu. Valstsvienībā viņš debitēja tikai šogad un paguvis jau aizvadīt astoņas spēles, gūstot vienus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!