Foto: AP/Scanpix
Spānijas kluba Madrides "Real" zvaigznes portugālis Krištianu Ronaldu un velsietis Gerets Beils iekļauti starp desmit pretendentiem, kuri izvirzīti aizvadītās sezonas Eiropas labākā futbolista balvai, pirmdien paziņoja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Ronaldu un Beils pagājušajā sezonā "Real" komandas rindās triumfēja UEFA Čempionu līgā, finālā pēcspēles sitienos pārspējot Madrides "Atletico" vienību.

Tāpat Ronaldu nesen arī kļuva par Eiropas čempionu Portugāles valstsvienības sastāvā, līdz ar to viņš tiek uzskatīts par favorītu starp desmit balvas pretendentiem.

Pretendentu sarakstā iekļauts arī "Atletico" kluba uzbrucējs Antuāns Grīzmans, kurš nesen aizvadītajā Eiropas čempionātā mājinieku Francijas izlases rindās ar sešiem precīziem sitieniem kļuva par turnīra labāko vārtu guvēju un tika atzīts par sacensību labāko spēlētāju.

Tāpat nominēts arī Spānijas čempionvienības "Barcelona" argentīniešu uzbrucējs Lionels Mesi, kurš vienīgais ir divkārtējs Eiropas labākā futbolista balvas ieguvējs.

Eiropas labākā futbolista balvai izvirzīti arī trīs Vācijas izlases spēlētāji - Toni Kross (Madrides "Real"), Manuels Noiers un Tomass Millers (abi - Minhenes "Bayern", Vācija).

Pretendentu sarakstā iekļauts arī Itālijas izlases un Turīnas "Juventus" pieredzējušais vārtsargs Džanluidži Bufons.

Balvai izvirzīts arī Portugāles izlases un "Real" komandas aizsargs Pepe, kā arī "Barcelona" vienības urugvajiešu uzbrucējs Luiss Suaress.

Eiropas labākā futbolista balvai pretendenti tika izvirzīti pēc visu 55 UEFA dalībvalstu žurnālistu balsojuma. 5.augustā notiks otrs balsojums, kad kandidātu saraksts tiks saīsināts līdz trim pretendentiem.

Balvas ieguvēju paziņos svinīgā ceremonijā 25.augustā Monako, kad notiks arī UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izloze.

Balva iedibināta pirms pieciem gadiem. Divas reizes to ieguvis Mesi (2011. un 2015.gadā), bet pa reizei spānis Andress Injesta (2012.gadā), francūzis Franks Riberī (2013.gadā) un Ronaldu (2014.gadā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!