Foto: AP/Scanpix
Vācijas futbola flagmaņa Minhenes "Bayern" galvenais treneris itālis Karlo Ančeloti izslēdzis kādreizējā šī kluba simbola Bastiana Šveinšteigera atgriešanos komandā.

Pašlaik 32 gadus vecais pussargs Šveinšteigers pārstāv slaveno Anglijas klubu Mančestras "United", kam viņš pievienojās tikai pirms gada, pārejot no "Bayern" komandas, kur viņš bija pavadījis visu savu iepriekšējo karjeru. Tiesa, šobrīd vācietis ir nonācis jaunā Mančestras kluba galvenā trenera Žuzē Mourinju nežēlastībā un pašlaik trenējas ar rezervistiem. Portugāļu speciālists jau licis manīt, ka Šveinšteigeram šajā vasarā Mančestras komanda ir jāpamet, kas izraisījis spekulācijas par viņa nākotni.

"Šveinšteigers ir fantastisks futbolists, taču šobrīd nav īstais laiks viņam atgriezties Minhenē," pauda Ančeloti, kurš "Bayern" galvenā trenera amatu pārņēma šajā starpsezonā. "Viņa turpmāko nākotni izlems Mančestras "United"."

Interesi Šveinšteigera piesaistīšanā izrādījis "Bayern" kluba vadītājs Karls Haincs Rumenige, kurš jau publiski paspējis nosodīt Mourinju par viņa attieksmi pret vāciešu pussargu.

Šveinšteigers pagājušajā nedēļā paziņoja par karjeras beigām Vācijas izlasē, kam pirms diviem gadiem palīdzēja triumfēt Pasaules kausā.

"Bayern" klubā pussargs aizvadīja 536 mačus un guva 69 vārtus. Ar šo komandu viņš astoņas reizes pamanījies triumfēt Vācijas bundeslīgā un septiņreiz - valsts kausa izcīņā. Tāpat viņa rēķinā viens UEFA Čempionu līgas tituls.

Aizvadītajā sezonā Mančestras "United" rindās Šveinšteigers piedalījās 18 premjerlīgas mačos un guva vienus vārtus, palīdzot komandai iegūt piekto vietu čempionāta kopvērtējumā. Tiesa, lielu daļu sezonas vācietis mocījās ar savainojumiem un sportiskās formas kritumu.

Šveinšteigers pagājušajā sezonā Mančestras "United" sastāvā kļuva par Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa ieguvēju.

Šveinšteigers ar Mančestras klubu pērn parakstīja līgumu uz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!