Foto: AFP/Scanpix

Anglijas premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea" futbola transfēru pēdējā dienā trešdien negaidīti iegādājās brazīliešu aizsargu Davidu Luišu, kuru pirms diviem gadiem pārdeva Parīzes "Saint-Germain" vienībai.

Pirms diviem gadiem "Chelsea" brazīliešu centra aizsargu Francijas galvaspilsētas klubam pārdeva par 50 miljoniem mārciņu (58 miljoniem eiro), kas viņu padarīja par dārgāko aizsargu pasaulē, taču tagad viņu ir nopirkusi atpakaļ par 32 miljoniem mārciņu (37,7 miljoniem eiro), noslēdzot ar spēlētāju līgumu uz trim gadiem.

Londonas kluba galvenais treneris Antonio Konte vēlējās pastiprināt "Chelsea" aizsardzības līniju, tāpēc trešdien piesaistīja ne tikai 29 gadus veco Luišu, bet arī no Itālijas A sērijas kluba Florences "Fiorentina" par 23 miljoniem mārciņu (27 miljoniem eiro) iegādājās spāņu aizsargu Markosu Alonso.

"Chelsea" arī pagarināja īres līgumu Huanam Kvadrado. Viņš turpinās pārstāvēt Itālijas čempionvienību Turīnas "Juventus", kurā spēlēja jau pērn. Jaunais īres līgums noslēgts uz trim gadiem, un katrā no tiem "Chelsea" saņems piecus miljonus eiro.

Ļoti aktīva pēdējā transfēru dienā bija arī Mančestras "City", kas uz citiem klubiem izīrēja piecus spēlētājus. LETA jau ziņoja, ka Anglijas izlases pamatvārtsargu Džo Hārtu "City" izīrēja itāļu klubam "Torino", kamēr Kotdivuāras izlases uzbrucējs Vilfrīds Bonī nokļuva Anglijas premjerlīgas klubā Stokas "City". Savukārt francūži Samirs Nasri un Eljakims Mangalā tika izīrēti attiecīgi spāņu vienībām "Sevilla" un "Valencia", bet aizsargs Džeisons Denajers pievienojies angļu "Sunderland".

Tikmēr Anglijas premjerlīgas čempione Lesteras "City" laboja savu kluba transfēru rekordu, par 29,7 miljoniem mārciņu (35 miljoniem eiro) no Portugāles vienības Lisabonas "Sporting" nopērkot alžīriešu uzbrucēju Islamu Slimani. Iepriekšējais Lesteras kluba rekords tika sasniegts jūlijā, kad par 16 miljoniem mārciņu (18,8 miljoniem eiro) tika nopirkts nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Musa, kurš iepriekš spēlēja Krievijas komandas Maskavas CSKA rindās.

Francijas izlases pussargs Musa Sisoko no Ņūkāslas "United" nokļuvis Totenhemas "Hotspur" komandā, kas par šo pirkumu šķīrusies no 30 miljoniem mārciņu (35,3 miljoniem eiro). "Hotspur" no Marseļas "Olympique" arī iegādājusies Francijas U-21 izlases futbolistu Kevinu Nkudu.

Savukārt Liverpūles "Everton" savas rindas papildināja ar ekvadoriešu uzbrucēju Eneru Valensiju, kurš iepriekš pārstāvēja Vesthemas "United".

Aizvadītajā vasaras transfēru logā Anglijas premjerlīgas klubi kopā veikuši darījumus par aptuveni 1,17 miljardiem mārciņu (1,38 miljardiem eiro), kas ir jauns šīs līgas rekords.

Tikmēr savulaik populārais itāļu futbolists Mario Balotelli, kurš pēdējā laikā gan vairs nerāda iepriekšējo sniegumu, no "Liverpool" komandas nokļuvis Francijas klubā "Nice", kurš skandalozo futbolistu ieguva par velti, jo Liverpūles vienība atteicās no viņa pakalpojumiem. Iepriekšējo sezonu Balotelli pavadīja itāļu "AC Milan" rindās, uz kurieni "Liverpool" viņu īrēja.

Vācijas klubs Brēmenes "Werder" no Londonas "Arsenal" iegādājās jauno un talantīgo uzbrucēju Seržu Gnabriju, kurš augustā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ar Vācijas izlasi kļuva par vicečempioni, kā arī sešiem vārtiem sešās spēlēs bija olimpiskā turnīra labākais snaiperis.

Spānijas vienība "Valencia" par 20 miljoniem eiro no Krievijas kluba Sanktpēterburgas "Zeņit" nopirka Argentīnas izlases centra aizsargu Ezekvilu Garaju. Tikmēr Portugāles čempionāta transfēru rekordu sasniedza Lisabonas "Benfica", kas no Bragas "Sporting" par 16 miljoniem eiro iegādājās šīs valsts izlases malējo pussargu Rafu Silvu. Eiropas čempiona pārejas darījums tika izziņots jau iepriekš šomēnes, tomēr tikai pēdējā dienā tas tika apstiprināts oficiāli.

Iepriekšējais Portugāles čempionāta transfēru rekords tika sasniegts 2010.gadā, kad "Porto" no Lisabonas "Sporting" par 11 miljoniem eiro nopirka Žuāu Moutiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!