Foto: AP/Scanpix
Slavenais itāļu futbola speciālists Marčelo Lipi varētu atgriezties Ķīnas Superlīgas spēcīgākās komandas Guandžou "Evergrande" galvenā trenera amatā, turklāt kļūt par vislabāk apmaksāto treneri pasaulē, ceturtdien vēsta Itālijas mediji.

Bijušais Itālijas izlases un Turīnas "Juventus" galvenais treneris Lipi, kurš pašlaik ir 68 gadus vecs, "Evergrande" vienību trenēja no 2012. līdz 2014.gadam, bet pēc tam pavēstīja par karjeras beigām.

Tomēr tagad "Corriere dello Sport" ziņo, ka Lipi noslēgs trīs gadu kontraktu un sezonā pelnīs 20 miljonus eiro. Tas apsteigtu pašlaik pasaulē vislabāk apmaksāto treneri Hosepu Gvardiolu, kurš Mančestras "City" vienības rindās pelna 17,7 miljonus eiro sezonā.

Lipi ir pirmais treneris pasaulē, kurš uzvarējis gan UEFA Čempionu līgā (ar "Juventus" 1996.gadā), gan AFC Čempionu līgā Āzijā (ar "Evergrande" 2013.gadā).

Nesen Lipi atklāja, ka janvārī jau gandrīz atsācis karjeru, lai aizstātu serbu Sinišu Mihajloviču "AC Milan" galvenā trenera amatā, tomēr tieši tajā brīdī vienības rezultāti sākuši uzlaboties. Mihajlovičs tomēr tika atlaists aprīlī, un pašlaik Milānas komandu vada Vinčenco Montella, kurš iepriekš trenēja "Sampdoria". Vasarā tika arī ziņots, ka Lipi pretendējis uz Beļģijas izlases galvenā trenera amatu.

"Jā, tā ir tiesa. Es apsveru atgriešanos," Lipi iepriekš šonedēļ izteicies par potenciālo atgriešanos Ķīnā. "Izbaudīju savu laiku Ķīnā. Tas bija aizraujošs izaicinājums."

Pēc Lipi par "Evergrande" komandas galveno treneri 2014.gadā kļuva cits itālis Fabio Kanavaro, bet pērnā gada jūnijā viņu aizvietoja kādreizējais Brazīlijas izlases galvenais treneris Luišs Felipe Skolari.

Par Lipi karjeras spožāko sasniegumu kļuva triumfs 2006.gada Pasaules kausa izcīņā ar Itālijas izlasi, bet ne mazāk spoža bija arī viņa karjera klubos. Pie Itālijas A sērijas komandas Turīnas "Juventus" stūres Lipi piecas reizes triumfēja nacionālajā čempionātā, 1996.gadā uzvarot arī UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!