Foto: Reuters/Scanpix
Eiropas čempionvienība futbolā Portugāle pirmdien otrajā 2018.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas spēlē guva sešus vārtus.

Portugāļi B apakšgrupas spēlē, kurā startē arī Latvija, viesos ar 6:0 (3:0) uzvarēja Fēru salas. Atgādinām, ka Latvijas izlase pirmdien "Skonto" stadionā ar 0:2 (0:1) zaudēja Ungārijai, ciešot otro zaudējumu pēc kārtas, jo piektdien ar 0:2 mājās atzina arī Fēru salu pārākumu.

Torshavnā notikušajā mačā portugāļiem pirmajā puslaikā visus trīs vārtus iesita Andrē Silva, kurš izcēlās 12., 22. un 37.minūtēs, pirmo reizi valstsvienībā izceļoties ar "hat-trick". Savukārt otrajā puslaikā izcēlās Krištianu Ronaldu, Žuau Moutinju un Žuau Kanselu.

Portugāle piektdien savā laukumā ar 6:0 sagrāva Andoru, kad četrus vārtus guva Ronaldu.

Tikmēr vēl vienā šīs grupas spēlē Šveice viesos ar 2:1 (1:0) uzvarēja Andoru. Šveicieši rezultātu atklāja 19.minūtē, kad precīzs bija Fabians Šērs, bet 77.minūtē pārsvaru dubultoja Admirs Mehmedi.

Andoras izlase cīņas beigās vienus vārtus atguva, kad kompensācijas laika pirmajā minūtē precīzs bija Aleksandrs Gutjeress.

Pēc trīs kārtu spēlēm kvalifikācijas B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Šveice, bet tai ar sešiem punktiem seko Portugāle. Ungārijai un Fēru salām ir pa četriem punktiem, Latvijai trīs, bet Andoras izlase visās trīs spēlēs cietusi neveiksmes.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!