Foto: Publicitātes attēls

Latvijas futbola tiesnesis Edgars Maļcevs un viņa asistenti Ralfs Dirnēns un Rihards Saulenbergs 26. oktobrī Šveicē veiksmīgi absolvēja Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) CORE (Centre of Referee Excellence) kursus, saņemot izcilības diplomu.

Šī tiesnešu brigāde apmācības CORE 32 uzsāka 2016. gada 10. maijā, bet pēc tam tās turpināja tālmācībā Latvijā.

Kurss sevī ietvēra praktiskas spēles tiesāšanu, tās analīzi, teorētiskas un praktiskas nodarbības, kas balstītas uz spēles noteikumiem, fizisko normatīvu kārtošanu, kā arī angļu valodas eksāmenu.

Latvijas tiesnešu brigāde apkalpoja Šveices čempionāta spēli starp SV "Muttenz" un SC "Binningen", kurā ar rezultātu 2:0 pārāki bija SV "Muttenz" futbolisti. Tiesnešu brigādes darbu šajā spēlē vēroja Krievijas speciālists Leonīds Kalošins, kurš atzinīgi novērtēja parādīto sniegumu, sadarbību, savstarpējo komunikāciju un ievērojamo progresu.

Apmācību ietvaros tiesneši kārtoja "Yo-Yo" testu. Fiziskās sagatavotības treneri bija apmierināti ar brigādes progresu fiziskajā sagatavotībā un ar skriešanas stila uzlabojumiem, kā arī sniedza padomus turpmākai prasmju attīstīšanai.

Rezumējot parādīto sniegumu, Latvijas tiesnešu brigāde ar Edgaru Maļcevu priekšgalā un asistentiem Ralfu Dirnēnu un Rihardu Saulenbergu saņēma UEFA CORE diplomu, kas ir augstākais novērtējums šajās apmācībās.

CORE 32 programmas ietvaros piedalījās Francijas, Gruzijas, Ganas, Gibraltāra, Ungārijas, Turcijas un Uzbekistānas tiesnešu brigādes.

UEFA CORE ir apmācību kurss, kur tiek sagatavoti valstu perspektīvākie tiesneši, dodot tiem zināšanas fitnesa jomā, noteikumu pielietošanā spēles laikā, psiholoģiskās vērtībās kā sevis analizēšanā un kritikā pret sevi, tā arī motivāciju savu mērķu sasniegšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!