Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola kluba Mančestras "United" galvenais treneris Žozē Mourinju par tiesnešu rupju nolamāšanu saņēmis viena premjerlīgas mača diskvalifikāciju.

Mourinju sestdien Anglijas premjerlīgas spēlē Mančestras kluba stadionā pret "Burnley" puslaiku pārtraukumā rupji apvainojis tiesnešus, jo tie neesot piešķīruši 11 metru soda sitienu uz viesu komandas vārtiem.

Par šādu uzvedību Mourinju otrais puslaiks bija jāvēro no tribīnēm, taču viņš ar treneru kolektīvu pamanījās sazināties ar zīmītēm. Savukārt Anglijas Futbola asociācija (FA) portugāli apsūdzēja sliktā uzvedībā, turklāt turēja speciālistu aizdomās, ka viņš pret tiesnešiem izmantojis rupjus un aizskarošus vārdus.

Nu par šiem izgājieniem Mourinju piešķirta vienas spēles diskvalifikācija, kā arī 8000 mārciņu (8864 eiro) sods. Pats portugālis apstiprinājis, ka mača pārtraukumā izmantojis necenzētu leksiku.

Tādējādi Mourinju nevarēs piedalīties svētdien gaidāmajā Anglijas premjerlīgas mačā, kad Mančestras klubs izbraukumā tiksies ar Svonsī "City".

Tāpat Mourinju piespriests 50 000 mārciņu (55 000 eiro) naudas sods, kad viņš pagājušajā mēnesī pēc mača pret "Liverpool" ar medijiem apspriedis tiesneša Entonija Teilora darbības.

Mourinju problēmas ar savaldīšanos bijušas arī brīžos, kad viņš vadījis klubus Spānijā un Itālijā.

Ar desmit spēlēs izcīnītiem 15 punktiem Mančestras vienība Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā šobrīd ieņem tikai astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!