Foto: Reuters/Scanpix

Negūstot uzvaru un trīs punktus Anglijas futbola premjerlīgas spēlē svētdien Londonas "Arsenal" komandai, uz kopvērtējuma pirmo vietu pacēlusies "Liverpool" vienība.

"Arsenal" savā laukumā divu galvaspilsētas klubu duelī cīnījās 1:1 (1:0) ar Totenhemas "Hotspur".

Pirmā puslaika beigās bumbu savos vārtos ieraidīja viesu futbolists austrietis Kevins Vimers, bet 51. minūtē izlīdzinājumu no 11 metru soda sitienu atzīmes panāca Harijs Keins.

Līdz ar to "Hotspur" komanda joprojām ir vienīgā, kas šosezon premjerlīgā vēl nav zaudējusi.

"Savā laukumā zaudēt divus punktus ir vilšanās. Radījām daudz iespēju," pauda "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers.

Tikmēr "Liverpool" komanda savā laukumā ar 6:1 (3:0) sagrāva "Watford". Šajā mačā divus vārtus iesita senegālietis Sadio Manē, bet pa reizei izcēlās brazīlieši Filipe Koutinju un Roberto Firminu, kā arī turks Emre Džans un Nīderlandes izlases uzbrucējs Džeordžino Vijnaldums.

Sestdien uz dienu par līderi kļuva Londonas "Chelsea" komanda, kas savā laukumā ar 5:0 (3:0) sagrāva Liverpūles "Everton". Savukārt punktus zaudēja līdzšinējā līdere Mančestras "City", cīnoties 1:1 (1:0) ar "Middlesbrough", kas vārtus iesita jau kompensācijas laikā.

Kopvērtējumā tagad līderei "Liverpool" ir 26 punkti, ar 25 punktiem seko "Chelsea", pa 24 punktiem iekrājušas Mančestras "City" un "Arsenal" vienības, bet "Hotspur" ar 21 punktu ir piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!