Foto: AP/Scanpix
Portugāļu futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu, pagarinot līgumu uz piecām sezonām ar Madrides "Real" komandu, pirmdien uzsvēra, ka gatavojas spēlēt arī pēc tā beigām 2021.gadā.

"Šī man ir īpaša diena, jo šis ir mans sirds klubs. Šīs ir manas mājas, labākais klubs pasaulē," pauda 31 gadu vecais uzbrucējs. "Pagarinu līgumu uz pieciem gadiem, tomēr vēlos pateikt skaidri, ka šis nav mans pēdējais līgums šeit. Vēlos turpināt radīt vēsturi šeit, bet nezinu, līdz cik gadu vecumam."

Ronaldu karjeras laikā trīs reizes nosaukts par pasaules labāko futbolistu un ir galvenais pretendents uz titulu arī šogad, jo palīdzēja Madrides komandai uzvarēt UEFA Čempionu līgā, bet ar Portugāli triumfēja Eiropas čempionātā.

Ronaldu pirmo pasaules labākā futbolista titulu 2008.gadā ieguva vēl Mančestras "United" sastāvā, bet 2013. un 2014.gadā viņš to paveica jau Madrides "Real" rindās. Kopā ar Spānijas komandu viņš divas reizes triumfējis UEFA Čempionu līgā, ieguvis divus Spānijas Karaļa kausus, bet reizi uzvarējis nacionālajā čempionātā.

Pēc mediju ziņotā, jaunajā līgumā Ronaldu sagaida būtisks algas pieaugums. Tiesa, jau vecais līgums ļāvis portugālim vairākkārt iegūt pasaulē vislabāk pelnošākā sportista titulu.

Ronaldu, pārstāvot Madrides komandu, 360 spēlēs izcēlies ar 371 precīzu sitienu. Viņš "Real" pievienojās pirms septiņiem gadiem, pārnākot no Mančestras "United" vienības.

Tieši pirms nedēļas Madrides "Real" līdz 2022.gadam pagarināja līgumu ar velsiešu pussargu Geretu Beilu, turklāt Madrides klubs par jauniem kontraktiem vienojies arī ar Luku Modriču, Toniju Krosu un Lukasu Vaskesu. Zīmīgi, ka vienībai drīzumā būs jāizcieš gadu ilgs transfēru aizliegums.

Nākamo spēli Ronaldu aizvadīs svētdien, kad Portugāles izlases sastāvā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē spēkosies ar Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!