Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nākamajā nedēļā Latvijā viesosies bijušais Anglijas futbola izlases galvenais treneris Rojs Hodžsons, kurš vadīs lekciju pašreizējās PRO-UEFA kategorijas treneru licences kursu programmas dalībniekiem, kā arī šīs programmas iepriekšējiem absolventiem, informēja Latvijas Futbola federācija.

Ar lekciju treneriem Hodžsons uzstāsies trešdien, 23. novembrī, "Elektrum" Olimpiskā centra telpās. Klausītāju lomā lekcijā piedalīsies tikai Latvijas Futbola federācijas (LFF) uzaicinātie PRO-UEFA kursu dalībnieki un absolventi.

Hodžsons ar Latvijas treneriem dalīsies pieredzē par savu darbu ar Anglijas izlasi un tās sagatavošanu šīgada Eiropas čempionāta finālturnīram, kā arī runās par līderību futbola komandā un atbildēs uz trenerus interesējošajiem jautājumiem.

Savas trenera karjeras laikā pašlaik 69 gadus vecais Hodžsons vadījis dažādus Anglijas klubus, ieskaitot "Fulham", "Liverpool" un "West Bromwich Albion". Tāpat viņš strādājis ar vairākiem klubiem Zviedrijā, Šveicē, Dānijā, Norvēģijā un Itālijā, kā arī vadījis Šveices, Somijas, Apvienoto Arābu Emirātu un Anglijas izlases. Ar Anglijas valstsvienību nopelniem bagātais treneris strādāja no 2012. līdz 2016. gadam.

Hodžsons līdztekus trenera darbam ilglaicīgi darbojies dažādās Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) darba grupās, kā arī vadījis virkni izglītojošu lekciju futbola treneriem no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!