Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) piekritusi izskatīt "Atletico Nacional" priekšlikumu nosaukt traģisko Brazīlijas "Chapecoense" komandu par 2016. gada sezonas Dienvidamerikas kausa ieguvējiem, ziņo televīzijas kanāls "Globo".

"Tas ir ļoti cienījams priekšlikums, taču tas mums jāizskata," norāda CONMEBOL prezidents Alehandro Dominigess. "Aprunāsimies ar Brazīlijas un Kolumbijas federāciju vadību, ar "Nacional" vadību. Pagaidām neko konkrētu nevaru teikt, bet šis žests ir ļoti cienījams."

"Jāizpēta, vai noteikumi un statūti atļauj čempionu titulu piešķirt pēc nāves, par ko es neesmu pilnībā pārliecināts," uzsver Kolumbijas Futbola federācijas prezidents Horhe Perdomo. "Dienvidamerikas kausa rīkotājiem ir atbildība pret TV un sponsoriem, un CONMEBOL ir atbilstoši līgumam jānodrošina fināls. Tam varētu būt ekonomiskas dabas sekas."

Ja noteikumi atļaus un seriāla atbalstītāji piekritīs, oficiāli "Chapecoense" komanda par seriāla uzvarētājiem varētu tikt apstiprināti CONMEBOL padomes sēdē 21. decembrī. Šo priekšlikumu federācijā iesniedza brazīliešu pretinieki Dienvidamerikas kausa finālsērijā "Atletico Nacional".

Kā zināms, lielākā daļa "Chapecoense" komandas spēlētāju gāja bojā aviokatastrofā ceļā uz pirmo Dienvidamerikas kausa finālsērijas spēli Kolumbijā. Pēc lidmašīnas avārijas izdzīvoja tikai seši no 77 pasažieriem, no kuriem trīs bija futbolisti.

Dienvidamerikas kausa izcīņa ir otrs lielākais starptautiskais klubu turnīrs aiz "Copa Libertadores", kurā piedalās komandas no visa kontinenta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!