Foto: F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) pirmdien piespriedusi diskvalifikāciju šī gada valsts čempionvienības Jūrmalas "Spartaka" spēlētājam Jevgēņijam Kazačokam, kurš nav izpildījis finansiālās saistības pret RFS komandu.

Kazačoks, kurš pagājušajā nedēļā tika nosaukts par šī gada Latvijas labāko jauno spēlētāju, kā arī labāko "SynotTip" virslīgas pussargu, diskvalificēts uz nenoteiktu laiku par "atkāpšanos no darba līguma".

Futbolists visu profesionālo karjeru aizvadījis "Spartaka" rindās, tomēr portāls "sportacentrs.com" vēsta, ka spēlētājs vasarā bijis tuvu pārejai uz RFS.

Kā LFF Disciplinārlietu komisijas sēdē atzinis "Spartaka" komandas direktors Spartaks Melkumjans, kurš pārstāvēja Kazačoku, spēlētājam šobrīd nav pieejami nepieciešamie finanšu līdzekļi, lai izpildītu šādu lēmumu, taču Kazačoks apzinās nepieciešamību veikt kompensācijas samaksu un apstiprina, ka joprojām minēto samaksu nav veicis.

Līdz ar to LFF DK aicinājusi spēlētāju RFS noslēgt vienošanos ar RFS par kompensācijas summas izmaksu, vienojoties par atmaksas grafiku, tomēr nolēmusi pagaidām viņam piespriest diskvalifikāciju.

Pagājušajā sezonā Kazačoks 26 virslīgas spēlēs guva desmit vārtus, kas deva trešo vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, un otro reizi karjerā tika nosaukts par Latvijas labāko jaunatnes futbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!