Foto: F64

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas aizvadītās sezonas vicečempione "Jelgava" panākusi vienošanos ar kreisās malas pussarga un aizsarga pozīcijā spēlējošo Alanu Siņeļņikovu, vēsta vienība.

Patlaban 31 gadu vecais Siņeļņikovs iepriekšējā sezonā pārstāvēja "Ventspils" vienību, 27 mačos gūstot piecus vārtus.

Siņeļņikovs profesionāļa gaitas uzsāka 2007. gadā Rīgas "Skonto" komandā, bet 2014. gada sākumā viņš pievienojās tobrīd Čehijas augstākās līgas komandai Ostravas "Banik". Tomēr jau pavisam drīz pēc jaunas darbavietas atrašanas pussargs treniņā pārrāva ceļgala krusteniskās saites un smagi traumēja arī menisku, kas vēlāk lika kluba vadībai līgumu ar viņu lauzt. Aizpērn jūlijā Siņeļņikovs pievienojās "Ventspils" komandai, aizvedot kurzemniekus līdz Latvijas čempionu titulam, bet nākamajās divās sezonās viņš kopā ar komandu izcīnīja bronzas medaļas.

Siņeļņikovs aizvadījis arī 12 spēles Latvijas valstsvienībā.

Kā vēsta vienība, Siņeļņikovs jau piedalās Jelgavas komandas treniņos.

Decembra sākumā jelgavnieki noslēdza līgumu ar lietuviešu uzbrucēju Ēvaldu Razuli, bet novembrī komanda pagarināja līgumus arī ar sastāvā jau ilgstoši esošajiem Valēriju Redjko, Arti Lazdiņu un Gintu Freimani, kā arī kādreizējo Latvijas izlases futbolistu Andreju Perepļotkinu. Savukārt pirms tam "Jelgava" jau oktobrī bija pagarinājusi līgumu arī ar japāņu pussargu Rjotaro Nakano.

Tāpat līgums spēkā vēl ir Mācim Ošam un Gļebam Kļuškinam, kurš piektdien tika nosaukts par aizvadītās sezonas virslīgas labāko futbolistu.

Aizvadītajā sezonā "Jelgava" ne tikai triumfēja Latvijas kausa izcīņā, bet virslīgas kopvērtējumā piekāpās tikai Jūrmalas "Spartakam" un arī nākamgad sacentīsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, kurā šogad spēja aizkļūt līdz pat trešajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!