Ceturtdien, 26. janvārīm UEFA galvenajā mītnē Šveices pilsētā Nionā notika 2019.gada UEFA Eiropas U-21 futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra apakšgrupu izloze, kurā savus pretiniekus jaunajā atlases ciklā uzzināja arī Latvijas U-21 izlase. Latvijas izlase iekļuva 4. apakšgrupā kopā ar Angliju, Nīderlandi, Ukrainu, Skotiju un Andoru.

Anglijas izlase Latvijai tika ielozēta no pirmā groza, turklāt tā šī gada Eiropas čempionātam kvalificējās ļoti pārliecinoši, desmit spēlēs nepiedzīvojot nevienu zaudējumu. Vēl 2009.gadā šī komanda spēlēja kontinenta meistarsacīkšu finālā, kur piekāpās Vācijai, bet par čempioni tā kļuvusi 1982. un 1984.gadā.

Nīderlandes valstsvienība, kas bija otrajā grozā, finālturnīrā nav iekļuvusi jau divas reizes pēc kārtas un nespēlēs arī šogad, lai gan vēl 2007.gadā tai izdevās kļūt par čempioni. Savukārt Ukrainas valstsvienība kopumā Eiropas čempionātu finālturnīros nav spēlējusi kopš 2011.gada, kad nepārvarēja apakšgrupu turnīru, bet 2006.gadā tā ieguva sudrabu, finālā piekāpjoties Nīderlandei. Tikmēr Skotijas valstsvienība iepriekšējā kvalifikācijas turnīrā palika priekšpēdējā savā apakšgrupā, kamēr Andora palika pēdējā, desmit spēlēs tiekot pie vienas uzvaras, kas tika izcīnīta pret Lietuvu.

Paredzams, ka pirmās divas spēles turnīrā Latvijas izlase aizvadīs savā laukumā, 10. jūnijā tiekoties ar Andoru un 1. septembrī ar Ukrainu. Savukārt potenciālie grupas favorīti Anglijas futbolisti Latvijā viesosies 2018. gada 11. septembrī.

"Mūs gaida aizraujošs cikls. Grupā esam kopā ar lielām futbola valstīm, mūsu pretinieki ir laba līmeņa komandas. No sportiskā viedokļa mums tika nopietni pretinieki, bet tajā pašā laikā ir arī liels pluss, ka visas ir valstis ar lielām futbola tradīcijām, un mūsu jaunajiem spēlētājiem tā būs iespēja gan izbaudīt īsto futbola atmosfēru, gan arī iekrāt pieredzi mačos pret lielām komandām. Bez šaubām, mēs noskaņosimies uz pozitīvu rezultātu katrā spēlē, bet arī saprotam, ka grupas sastāvs ir nopietns un pretinieki ir ļoti spēcīgi," pēc notikušās izlozes izteicās Latvijas U-21 izlases galvenais treneris. "Katra spēle sākas ar 0:0. Būs spēles, kuras mēs nesāksim kā favorīti. Bet tas nenozīmē, tās nebeigsies par labu mums," pēc izlozes teica Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!