Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas līdere Londonas "Chelsea" svētdien spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar turnīra tabulas vidusdaļas komandu "Burnley", neizmantojot iespēju atrauties no tuvākajiem sekotājiem.

Londonieši spēles septītajā minūtē pēc Pedro Rodrigesa sitiena izvirzījās vadībā, taču Bērnlijas komanda 24. minūtē atjaunoja neizšķirtu pēc Roberta Breidija precīza brīvsitiena.

Breidijam šī bija debijas spēle "Burnley" rindās. Zīmīgi, ka viņš arī iepriekš ir sarūgtinājis Antonio Kontes trenētās komandas, jo pērn Eiropas čempionāta finālturnīrā Breidijs Īrijas izlases rindās guva uzvaras vārtus spēlē pret Itāliju, ko tobrīd vadīja Konte.

"Mums jābūt sarūgtinātiem par šo punktu, jo šajā mačā bija jāuzvar. Žēl, jo spēli sākām ļoti labi, izveidojām daudz iespēju, tomēr "Burnley" ar brīvsitienu panāca izlīdzinājumu. Līdz sezonas beigām vēl ir daudz spēļu un turpinājumā mums šādi mači jāuzvar, lai sasniegtu savu mērķi," pēc spēles sacīja "Chelsea" galvenais treneris Konte.

"Burnley" ļoti sekmīgi spēlē savās mājās, kur nav zaudējusi kopš novembra vidus.

Tikmēr "Chelsea" saglabā gana drošu vadību turnīra kopvērtējumā, jo tuvākie sekotāji Totenhemas "Hotspur" un Londonas "Arsenal" atpaliek par desmit punktiem.

"Hotspur" sestdien ar 0:2 (0:2) zaudēja citai augšgala komandai "Liverpool", kas no vadošā trijnieka atpaliek par punktu. Šajā mačā abus vārtus guva šosezon labu sezonu aizvadošais senegālietis Sadio Manē.

Savukārt "Arsenal" ar 2:0 (1:0) apspēlēja Hallas "City", abas reizes izceļoties Aleksim Sančesam.

Tiesa, pirmajā trijniekā jau pirmdien var atgriezties Mančestras "City", kas 25.kārtas noslēdzošajā cīņā viesos tiksies ar "Bournemouth" vienību.

Pēc svētdienas spēles "Chelsea" ir 60 punkti, kamēr "Hotspur" un "Arsenal" atpaliek par desmit punktiem, bet "Liverpool" un Mančestras "City" rēķinā ir pa 49 punktiem. Vēl punkts mazāk ir titulētajai Mančestras "United", kas sestdien mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Watford" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!