Foto: F64

Futbola komanda "Jelgava" gaidāmajā "SynotTip" Latvijas virslīgas sezonā lūkos atkārtot divus no trim pērnā gada sasniegumiem, pirmdien prezentācijas pasākumā atzīmēja kluba valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns.

Pērn "Jelgava" trešo reizi pēc kārtas triumfēja Latvijas kausa izcīņā, virslīgā kļuva par vicečempioni un UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā aizkļuva līdz trešajai kārtai, aizvadot labāko sezonu kluba vēsturē.

Klubs savu budžetu plāno saglabāt pērnā gada līmenī, ierēķinot arī Eirokausos nopelnīto naudu. Pērn, ņemot vērā, ka sezonu iepriekš UEFA Eiropas līgā tika sasniegta kvalifikācijas otrā kārta, "Jelgava" savu budžetu prognozēja 800 000 eiro lielu.

"Par vienu smagu sezonu esam kļuvuši pieredzējušāki un savām ambīcijām piezemētāki. Pagājušajā gadā, startējot ar līdzīgu budžetu, domājām, ka visiem rullēsim pāri. Tagad zinām, kam jāiziet cauri, lai atkārtotu pērnās sezonas panākumus. Šī brīža situācijā stingri turamies pie zemes," teica kluba direktors Jānis Vuguls.

Starpsezonā komandas galvenā trenera amatā stājies Moldovas speciālists Aleksandrs Kurtejans.

"Neatceros, ka kādreiz būt bijis tik smags pirmssezonas darbs. Komanda ir izgājusi cauri sniegiem, lediem un dubļiem. Paši futbolisti ņēma lāpstas un tīrīja sev skrejceļu. Sagatavošanās darbs noticis diezgan skarbos apstākļos. Manuprāt, šis ir "Jelgavas" visu laiku spēcīgākais modelis, taču komandas potenciāls neizcīna uzvaras. Tās gūst futbolisti ar stiprāku raksturu," stāstīja Vuguls.

Tikmēr Peilāns jaunā trenera darbu vērtēs pēc tā, cik lielā mērā izdosies atkārtot pērnās sezonas panākumus.

"Ja atkārtosim divus no trim pērnās sezonas panākumiem, tad būs labi padarīts darbs. Ar šo sastāvu tas ir iespējams. Novēlu komandai veiksmi, vairāk līdzjutējus un to, lai līdz sezonas beigām būtu savs jumts," atzīmēja Peilāns, pieminot Kārklu ielā 6 plānotā futbola laukuma būvi.

Tāpat Peilāns pauda gandarījumu, ka veiksmīgi noslēgusies komandas sastāva komplektācija.

"Gribētu pateikt paldies futbolistiem, kuri palikuši Jelgavā, izvairoties no labāku un treknāku līgumu piedāvājumiem. Paldies arī jaunajiem spēlētājiem, kuri pievienojušies komandai. Mums un jums vajadzēs sevi parādīt no labākā skatu punkta. Paldies arī Kurtejanam, ka piekrita uzaicinājumam vadīt komandu un piedalīties tās komplektācijā. Pēc sezonas, kad sasniegti labākie rezultāti kluba vēsturē, tas nav viegls uzdevums," skaidroja Peilāns.

Tāpat arī Kurtejans atzīmēja, to ka starpsezonā ieguldīts daudz darba.

"Visu, ko saplānojām, to arī izdarījām. 10. martā (sezonas pirmajā spēlē) komanda mēģinās sagādāt svētkus. Visi futbolisti ir augsta līmeņa, ar šo komandu ir iespējams sasniegt izvirzītos mērķus. Sasniegt jau ko augstāku ir ļoti liels izaicinājums. Komanda spēlēs tādu futbolu, kas dos uzvaras. Galvenais, lai ir līdzsvars starp uzbrukumu un aizsardzību. Šī komanda ir ar labu meistarības potenciālu," atzīmēja Kurtejans.

Moldovas speciālists par "Jelgavas" stūrmani kļuva decembrī. Viņa vadībā komanda aizvadīja desmit pārbaudes spēles, kurās tika izcīnītas sešas uzvaras, vienā mačā nospēlēts neizšķirti un ciesti trīs zaudējumi.

"Esmu pārsteigts par labo spēles organizāciju Latvijā. Vietējās komandas demonstrē spēka futbolu. Mūs sagaida interesants un saspringts čempionāts. Visām virslīgas komandām ir labs līmenis, nevaru kādu īpaši izdalīt," teica Kurtejans.

Starpsezonā jelgavnieki noslēguši līgumus ar lietuviešiem uzbrucēju Ēvaldu Razuli un pussargu Rītu Leļūgu, kā arī horvātu aizsargu Anti Bakmazu un brazīliešu uzbrucēju Rafaelu Ledesmu. Tāpat komanda papildinājusi sastāvu ar pussargu Andreju Kiriļinu, kreisās malas pussarga, aizsarga pozīcijā spēlējošo Alanu Siņeļņikovu, kā arī Edgaru Jermolajevu, Maksimu Rafaļski un Reini Flaksi. Savukārt līgumi pagarināti ar Valēriju Redjko, Arti Lazdiņu, Gintu Freimani, kādreizējo Latvijas izlases futbolistu Andreju Perepļotkinu un pamatvārtsargu Kasparu Ikstenu.

Tāpat līgums spēkā vēl ir Mācim Ošam un Gļebam Kļuškinam, kurš tika nosaukts par aizvadītās sezonas virslīgas labāko futbolistu.

Kurtejanam treneru kolektīvā palīdzēs Latvijas speciālisti Dmitrijs Kalašņikovs, Dāvis Caune un Andrejs Piedels, kuri jau iepriekš strādāja vienībā.

Tieši "Jelgava" atklās šīs sezonas virslīgas čempionātu, jo piektdien spēkosies ar turnīra jaunpienācēju "Babīte"/"Dinamo", kamēr pārējās komandas mačus aizvadīs sestdien un svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!