Foto: Reuters/Scanpix

Mančestras "United" līdzjutējiem ieteikts neizmantot kluba atribūtiku Krievijā, kur šī vienība ceturtdien aizvadīs UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla pirmo spēli pret vietējo "Rostov".

Kā zināms, pērnvasar Francijā notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā starp angļu un krievu līdzjutējiem izvērtās plašas sadursmes, turklāt tiek prognozēts, ka šo valstu huligāni varētu izcelties ar abpusēju vardarbību arī nākamgad gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā, kas norisināsies tieši Krievijā.

Bažās, ka kautiņi varētu izcelties arī ceturtdien Rostovā, Mančestras "United" klubs katram no saviem līdzjutējiem, kuri iegādājušies biļetes uz šo maču, izsūtījis e-pasta vēstuli ar aicinājumu ceturtdien šajā Krievijas pilsētā neģērbties kluba krāsās un nepiesaistīt lieku uzmanību, kā arī nestaigāt apkārt vienatnē un labāk turēties grupās.

"Tie nav tikai pretinieku komandas fani, kuri var radīt drošības riskus. Šajā situācijā ir jāatceras par pamatīgajām sadursmēm, kas Eiropas čempionāta laikā pērn norisinājās Francijā, kur piedalījās vardarbīgi indivīdi un grupas no Austrumeiropas," teikts kluba izsūtītajā e-pastā, norādot ne tikai uz iespējamo "Rostov" līdzjutēju agresiju, bet gan arī atsevišķu grupējumu, kuri ar šo klubu pat nav cieši saistīti.

Astotdaļfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

UEFA Eiropas līgas fināls norisināsies 24.maijā Zviedrijas pilsētā Solnā.

Pērn turnīrā trešo reizi pēc kārtas uzvarēja Spānijas klubs "Sevilla", kas šosezon iekļuva UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, tāpēc titulu aizstāvēt nevar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!