Foto: AP/Scanpix
Zaudējumu Spānijas futbola čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja "Barcelona" komanda, kas ar rezultātu 1:2 (0:1) piekāpās Lakorunjas "Deportivo", samazinot cerības uz titula iegūšanu.

Luisa Enrikes pārstāvētā komanda nacionālajā čempionātā pārtrauca 19 spēļu sēriju bez zaudējumiem. Kā vēstīts, vēl tikai trešdien "Barcelona" iegāja pasaules futbola vēsturē, UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes mačā pret Francijas čempioni Parīzes "Saint-Germain" (PSG) atspēlējot četru vārtu deficītu.

Svētdienas spēlē "Barcelona" darbojās bez traumētā Neimara un 40.minūtē "Deportivo" atklāja rezultātu, kad izcēlās Hoselu. Kaut otrā puslaika pirmajā minūtē Luiss Svaress panāca izlīdzinājumu, 74. minūtē "Deportivo" uzvaras vārtus iesita Alekss Bergantinjoss.

"Pirmajā puslaikā spēlējām spēcīgi un visā mačā izmantojām savas iespējas," pēc mača teica Bergantinjoss.

"Viņi cīnās par izdzīvošanu, tāpēc zinājām, ka cīņa būs smaga," Svaress nemeklēja attaisnojumus. "Neizmetīsim padošanās dvieli un cīņa līgā joprojām turpinās."

Februāra beigās "Deportivo" komanda galvenā trenera amatā apstiprināja pieredzējušo Pepi Melu un kopš tā laika pagaidām četrās spēlēs vēl nav zaudējusi.

Jau sestdien punktus zaudēja vēl viena pirmā trijnieka komanda "Sevilla", kas mājās cīnījās 1:1 (1:1) ar "Leganes". Tikmēr Madrides "Atletico" ar 1:0 (0:0) spēles beigās spēja uzvarēt "Granada" futbolistus.

Šobrīd par galveno favorīti turnīrā kļuvusi Madrides "Real" komanda, kas vēlāk svētdien uzņems Seviljas vienību "Real Betis".

Spānijas čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 60 punktiem 27 spēlēs pagaidām ieņem "Barcelona", par punktu apsteidzot "Real", kam turklāt ir divas spēles rezervē.

Stabilā trešajā vietā ar 57 punktiem ir "Sevilla", bet ceturto vietu ar 52 punktiem ieņem Madrides "Atletico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!