Foto: AP/Scanpix

Vācijas futbola kluba Dortmundes "Borussia" spēlētāji pēc otrdien notikušā sprādziena bija šokā, tāpēc tajā brīdī par futbola spēlēšanu neviens nespēja domāt, atzina komandas vārtsargs Romāns Birki.

Jau vēstīts, ka otrdien pirms UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēles Dortmundē "Borussia" futbolistu autobuss cieta sprādzienā, un traumas guva spēlētājs Marks Bartra, kuram bija nepieciešama operācija. "Borussia" spēle pret "Monaco" komandu no Francijas pārcelta uz trešdienu, plkst. .

"Mēs izbraucām no viesnīcas plkst. . Tad autobuss uzgriezās uz galvenās ielas, un notika liels sprādziens. Sēdēju blakus Markam Bartram, kurš cieta no stikla lauskām," izdevumam "Blick" teica Birki.

"Mēs visi pieliecāmies, daži nometās uz autobusa grīdas. Mēs nezinājām, kas notika, bet policija ieradās ļoti ātri un mēs bijām drošībā," viņš turpināja. "Visi bijām šokā, un tajā brīdī neviens nedomāja par futbolu."

Savukārt "Borussia" komandas izpilddirektors Hanss Joakims Vacke pauda cerību, ka komandas futbolistiem izdosies aizmirst notikušo.

"Mēs to pārvarēsim. Tas spēlētājiem nebūs viegli. Ceru, ka futbolisti kaut kā spēs atgriezties laukumā. Dortmundes "Borussia" ir spēcīga ekstrēmās situācijās. Mēs visi esam satuvinājušies pēc piedzīvotā," savā paziņojumā rakstīja Vacke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!