Foto: AFP/Scanpix

Nepilnu diennakti pēc uzbrukuma autobusam Vācijas futbola komanda Dortmundes "Borussia" nebija gatava doties laukumā UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēlē, tomēr to vienībai lika darīt, uzskata "Borussia" galvenais treneris Tomass Tuhels.

Ceturtdaļfināla pirmā spēle Dortmundē starp vietējo "Borussia" komandu un Francijas vienību bija plānota otrdien, tomēr mājinieku autobusu ceļā uz stadionu skāra trīs sprādzieni, kuros cieta vienības spāņu aizsargs Marks Bartra, traumējot roku. Spēli pārcēla par dienu un trešdien "Borussia" zaudēja ar rezultātu 2:3, uzvarētājiem divus vārtus gūstot Kiljanam Mbapem.

"Mēs bijām pilnībā šokēti, bet pateica, ka rīt jādodas laukumā," otrdienas notikumus atcerējās Tuhels. "Mums to pavēstīja ar īsziņas starpniecību. Tas vai mums nākamajā dienā spēlēt tika izlemts Šveicē. Jutāmies bezspēcīgi. Bija spēlētāji, kas to viegli pārdzīvoja, tomēr citus notikušais aizskāra dziļi sirdī."

"Zinājām, ka nebūs viegli fokusēties uz futbolu. Līdz pat pirmajai svilpei manā galvā bija otrdienas notikumi nevis futbols," pauda viens no "Borussia" līderiem Nuri Šahins. "Tikai tad, kad otrdien pārrados mājās un priekšā ieraudzīju sievu ar dēlu, sapratu cik laimīgs esmu."

"Lielākā daļa no puišiem un arī es naktī gulēja maz. Tomēr šajā gadījumā nav zelta vidusceļa, jo šādi gadījās pirmoreiz," cits "Borussia" futbolists Jūlians Veigls bija saprotošs par lēmumu maču aizvadīt trešdien. "Nebija iespēju spēli aizvadīt kādā citā laikā, tomēr, protams, ka mums bija grūti."

"Vēsturē paliks nevis rezultāts, bet otrdienas notikumi. Bija grūti sagatavoties šim mačam," pauda "Monaco" galvenais treneris Leonardo Žardims. "Iepriekšējā naktī spēlētāji zvanīja savām ģimenēm, draugiem un viņu koncentrēšanās līmenis bija zems. Tomēr laukumā abas puses parādīja lielisku sniegumu."

"Mums bija ļoti svarīgi uzvarēt izbraukumā, tomēr pagaidām esam tikai pusceļā," piebilda portugāļu speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!