Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas futbola klubs "Riga FC" pirms svarīgās Latvijas kausa izcīņas finālspēles, kas paredzēta nākamo trešdien, galvenā trenera amatā apstiprināja Krievijas speciālistu Jevgeņiju Perevertailo, kurš jau ilgāku laiku ir Latvijā un ir bijis ar komandu pēdējos panākumos, informē Rīgas komanda.

19. aprīlī šķīrās "Riga FC" un galvenā trenera Vladimira Volčeka ceļi, jo trenera vadībā komanda sezonas ievadā nespēja sasniegt vēlamos rezultātus, tādēļ bija vajadzīgas izmaiņas. Kluba vadība uzrunāja un spēja vienoties ar pieredzes bagāto 61 gadu veco Krievijas speciālistu Perevertailo.

Kādreizējais pussargs trenera karjeru uzsāka 1991. gadā. 2011. gadā Perevertailo kļuva par Krievijas pēc spēka otrās līgas kluba Kaļiņingradas "Baltika" galveno treneri, kur strādāja kopā ar "Riga FC" un Latvijas izlases pussargu Artūru Zjuzinu, kā arī vārtsargu Aleksandru Koliņko. "Baltika" treneris nostrādāja trīs gadus. Pēc tam treneris vienu sezonu nostrādāja "Tosno" līdz kļuvas par Ufas galveno treneri, kas 2015./2016. gada sezonā spēlēja Krievijas Premjerlīgas turnīrā. Pēdējā pieturvieta trenerim bija Nacionālajā līgā Novosibirskas "Sibir".

"Brīdī, kad mani uzrunāja Rīgas komanda, biju bez komandas. Bija piedāvājumi, bet man gribējās sadzirdēt konkrētus uzdevumus. Man pazvanīja sporta direktors Aleksandrs Romašins un piedāvāja satikties ar kluba prezidentu. Izteicu savas domas, prezidents uzdeva jautājumus par manu darbu, par treniņu darbu, spēles uzbūvi. Tad sāku interesēties, kas vispār ir "Riga FC". Atradu internetā informāciju," saka jaunais treneris. "Nedaudz arī paskatījos, kā komanda spēlē. Pēc tam ar prezidentu parunājām "Skype", redzējām viens otru. Līdz viņa zvanam paskatījos infrastruktūru, redzēju stadionus, un tas man ne līdz galam bija saprotams. Jau gribēju atvainoties un izteikt pateicību par izrādīto interesi. Kad sākām runāt, es sapratu, ka īstenībā klubam ir labas perspektīvas, ir konkrēti mērķis, kas man ir interesanti. Tāpēc nolēmu atbraukt."

"Pēc tikšanās ar direktoriem, komandu visi kopīgi sapratām, ka mums jākļūst vienotiem un jāpamēģina izdarīt labas lietas. Noteikti galvenais faktors, kāpēc piekritu, bija konkrētie un augstie mērķi. Man nav svarīgi, kur strādāt, bet gan, kā strādāt. Kad redzu potenciālu, kļūst interesantāk. Varēšu šeit apliecināt savu trenera meistarību, un man tajā cilvēki palīdzēs. Tas bija ļoti svarīgi," piebilst Krievijas treneris.

Perevertailo ar komandu ir bijis pēdējās piecās spēlēs, visos mačos komandai izcīnot uzvaras. "Riga" iekļuvusi Latvijas kausa izcīņas finālā, kā arī pakāpusies uz dalītu pirmo vietu Latvijas futbola Virslīgas čempionātā. Jaunā trenera debija notiks sestdien, kad Latvijas virslīgas turnīra ietvaros rīdzinieki RTU stadionā pulksten 14:00 spēlēs pret "Liepāju/Mogo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!