Foto: AP/Scanpix

Dortmundes "Borussia" komanda par aptuveni 20 miljoniem eiro iegādājusies Vācijas U-21 futbola izlases uzbrūkošo pussargu Maksimiliānu Filipu.

Līgums ar nu jau 23 gadus veco futbolistu, kurš pārnācis no cita Vācijas bundeslīgas kluba "Freiburg", noslēgts uz pieciem gadiem.

Lai arī darījuma summa oficiāli netiek izpausta, vācu mediji vēsta, ka tā ir 20 miljoni eiro.

Zīmīgi, ka šobrīd Filips gatavojas dalībai Eiropas U-21 čempionātā. Lai arī viņš šo vecumu jau ir pārsniedzis, futbolists attiecīgajā vecumā palīdzēja komandai kvalifikācijas sacensībās, kas viņam līdz ar to ļauj piedalīties arī finālturnīrā.

"Esam priecīgi, ka varējām vienoties par Filipa transfēru. Viņš bija iekārots futbolists ne tikai no Vācijas, bet arī no ārzemju klubu puses," pauda "Borussia" sporta direktors Mihaels Zorks.

Savu profesionālo karjeru Filips uzsāka Vācijas zemāko līgu komandā Kotbusas "Energie", bet no 2012. gada sāka spēlēt "Freiburg" sistēmā, pērn palīdzot vienībai uzvarēt otrajā bundeslīgā un iegūt ceļazīmi uz augstāko līgu.

Iepriekšējā bundeslīgas sezonā Filips 25 mačos guva deviņus vārtus.

Otrdien par jauno Dortmundes "Borussia" galveno treneri oficiāli kļuva Nīderlandiešu speciālists Peters Boss, kurš iepriekš vadīja dzimtenes klubu Amsterdamas "Ajax". Viņš stājies Tomasa Tuhela vietā.

Iepriekšējā sezonā Dortmundes klubs bundeslīgā izcīnīja trešo vietu, kamēr "Freiburg" bija septītā, nodrošinot vietu Eirokausos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!