Foto: F64

Latvijas čempionvienība futbolā Jūrmalas "Spartaks", gatavojoties debijai UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, papildinājusi sastāvu ar vārtsargu Vitāliju Meļņičenko.

Vārtsargs pērnā gada sākumā pievienojās Krievijas pēc spēka otrās līgas komandai Voroņežas "Fakel". Ja sākotnēji viņš bija stabils pamatsastāva spēlētājs, pagājušajā sezonā pēc traumas zaudēja vietu sastāvā, laukumā izejot vien četros mačos.

2011. gadā vārtsargs pārstāvēja Ungārijas augstākās līgas klubu "Szolnoki MAV", nospēlējot 13 mačus, kas bija viņa pirmā pieredze ārzemēs. Savukārt pārējā laikā viņš spēlējis tikai Latvijā, 2014. gadā pārstāvot arī "Spartaku".

Tiesa, Latvijas Futbola federācija (LFF) ziņo, ka pagaidām šai pārejai vēl nav nokārtoti visi nepieciešamie dokumenti.

Šosezon stabils "Spartaka" pirmais numurs ir Jevgēņijs Ņerugals, kurš turklāt palīdz vienībai atrasties SynotTip" virslīgas līderpozīcijā.

Tāpat "Spartaka" komanda piesaistījusi pussargu Ingaru Sarmi Stugli, kurš pārnācis no "Metta"/"Latvijas Universitāte" rindām un turpmāk spēlēs vienā vienībā ar savu brāli Elvi.

Arī šajā pārejā gan vēl visi dokumenti nav nokārtoti.

Spartaks" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Kazahstānas spēcīgāko klubu "Astana". Komandas savstarpējos mačus aizvadīs 12. un 19. jūlijā. Pirmā spēle notiks "Spartaka" laukumā, bet atbildes mačs - Astanā.

Sastāvus papildinājušas arī citas Latvijas Eirokausu komandas. "Liepāja"/"Mogo" rindās turpmāk spēlēs krievu aizsargs Staņislavs Lebamba, kurš līdz šim pārstāvēja Krievijas pēc spēka trešās līgas komandu Naberežnije Čelni "Kamaz". Viņš komandai pievienojies kā brīvais aizsargs. Tāpat liepājnieki no īres "Grobiņas" komandā atsaukuši vārtsargu Gļebu Sopotu.

Ar traumu cīnās pieredzējušais vārtsargs Pāvels Doroševs, kurš gan palīdzēja liepājniekiem Belfāstā notikušajā UEFA Eiropas līgas spēlē. Uz šo maču, nesaņemot vīzu, nevarēja doties Valentīns Raļkevičs, kuram ir Latvijas nepilsoņa pase, un tāpat komandas sastāvā ir arī Krišjānis Zviedris.

Tikmēr "Jelgava" sastāvā piesaistījusi uzbrucēju Verneru Apiņu, kurš līdz šim pārstāvēja no virslīgas izslēgto "Babīte"/"Dinamo" komandu, astoņās spēlēs iesitot divus vārtus.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Latvijas komandas neveiksmīgi aizvadīja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās spēles - "Ventspils savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Islandes klubu Reikjavīkas "Valur", "Jelgava" Budapeštā ar 0:2 zaudēja Ungārijas komandai "Ferencvaros", bet "Liepāja" viesos ar 1:3 piekāpās Ziemeļīrijas komandai Belfāstas "Crusaders".

Atbildes mači risināsies ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!