Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā otrdien šokējoši zaudējumu piedzīvoja slavenais Skotijas klubs Glāzgovas "Rangers", kas atbildes spēlē un summā piekāpās pusprofesionālai Luksemburgas komandai Nīderkornas "Progres".

Pirms nedēļas savā laukumā "Rangers" pretiniekus uzvarēja tikai ar 1:0, bet atbildes spēlē otrdien izbraukumā glāzgovieši piedzīvoja zaudējumu ar 0:2, divu spēļu summā piedzīvojot apkaunojošu neveiksmi ar 1:2.

Abus vārtus "Progres" futbolisti guva otrajā puslaikā – vispirms 66. minūtē precīzi sita Emanuels Fransuā, bet deviņas minūtes vēlāk Sebastjēns Tijs dubultojas savas komandas pārsvaru.

"Rangers" šī bija atgriešanās Eirokausu futbolā pēc sešu gadu pauzes.

"Esmu sarūgtināts. Es uzņemos visu atbildību. Mēs nevarējām izdarīt to, ko atbraucām izdarīt – uzvarēt spēli. Tas, kas notika ar mums, dzīvē notiek vienu reizi. Tā ir daļa no futbola," teica "Rangers" galvenais treneris Pedru Kaišinja.

Nīderkornas "Progres" Eiropas līgas kvalifikācijas nākamajā kārtā, visticamāk, spēkosies ar Kipras klubu Limasolas AEL, kas pirmajā mačā ar 4:0 pārspēja Gibraltāra vienību "St. Josephs".

Aizvadītajā sezonā "Progres" vietējā čempionātā ieņēma ceturto vietu, kamēr "Rangers" Skotijas premjerlīgā finišēja trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!