Foto: AFP/Scanpix
Anglijas futbola premjerlīgas grands Mančestra "United" noslēdzis viena gada līgumu ar Zlatanu Ibrahimoviču, kurš komandu pārstāvēja arī iepriekšējā sezonā.

Ibrahimovičs arī pērn noslēdza vienošanos uz vienu gadu, bet līdz 30.jūnijam Mančestras komanda varēja viņam piedāvāt līguma pagarinājumu, taču tas netika darīts.

Iepriekšējā sezonā 35 gadus vecais zviedru uzbrucējs Ibrahimovičs 46 spēlēs iesita 28 vārtus, tomēr aprīlī viņš guva smagu ceļgala saišu traumu un laukumā, visticamāk, spēs atgriezties vien nākamgad.

Iepriekšējā sezonā Ibrahimovičs palīdzēja Mančestras komandai triumfēt Anglijas Līgas kausā, iesitot divus vārtus finālā. Tāpat "United" triumfēja UEFA Eiropas līgā, tomēr finālspēles laikā Ibrahimovičs jau bija traumēts.

Uz Mančestru Ibrahimovičs pārcēlās pērnvasar pēc četrām sezonām Francijas čempionē Parīzes "Saint-Germain". Viņš spēlējis arī "Malmo" (Zviedrija), Amsterdamas "Ajax" (Nīderlande), Turīnas "Juventus", Milānas "Inter", "AC Milan" (visas - Itālija) un "Barcelona" (Spānija).

Zviedrijas izlasē no 2001. līdz 2016.gadam Ibrahimovičs 116 spēlēs iesita 62 vārtus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Mančestras "United" jauno premjerlīgas sezonu iesākusi ar divām graujošām uzvarām. Šovakar Mančestras klubs uzzinās savas pretinieces UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!