Foto: F64
Par biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektoru kļuvis Ainārs Dakša, kurš pirms tam bija Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs, bet novembra beigās pameta savu amatu.

Kopš 2009.gada Dakša strādāja LVF, pildot izlašu menedžera un projektu vadītāja pienākumus. 2015.gadā viņš tika apstiprināts par LVF ģenerālsekretāru, savukārt pērnā gada vasarā bija arī Eiropas pludmales volejbola čempionāta direktors.

"Sports jau daudzus gadus ir kļuvis neatņemama manas dzīves sastāvdaļa. Tāpēc man ir patiess prieks pievienoties Latvijas futbola saimei. Jaunā Latvijas futbola virslīgas valde ir izvirzījusi ambiciozus mērķus Latvijas virslīgas čempionāta sarīkošanā, tāpēc man tas būs divtik liels izaicinājums. Ceru ar savu pieredzi un zināšanām sekmēt nosprausto mērķu sasniegšanu," "Latvijas Futbola virslīga" citē Dakšas teikto.

Kā vēstīts, decembra beigās par "Latvijas Futbola virslīgas" valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Maksims Krivuņecs. Tāpat valdē ievēlēti Olafs Saulrietis un Romāns Lajuks, uz kuru savulaik krita aizdomu ēna saistībā ar spēļu sarunāšanu. No iepriekšējā valdes sastāva darbību turpina tikai Uģis Bisenieks, Maksimam Raspopovam un iepriekšējām priekšsēdētājam Aināram Tamisāram biedrības valdē vairs aktīvi nedarbojoties.

Pērn janvārī par virslīgas izpilddirektoru tika ievēlēts vācietis Olivers Šlēgls, amatā nomainot Emīlu Latkovski, kurš šajā postenī bija kopš 2013.gada decembra. Tiesa, četrus mēnešus vēlāk Šlēgls tika atbrīvots no amata, virslīgai līdz šodienai funkcionējot bez izpilddirektora.

Sagaidāms, ka jaunā futbola virslīgas sezona sāksies 30.martā, bet noslēdzošās cīņas notiks 10.novembrī, bet pirms tam martā vēl notiks jaunizveidotas Virslīgas kauss, kamēr pirmssezonas sagatavošanās turnīrs Ziemass kauss atcelts pavisam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!