"Riga" komanda sestdien "SynotTip" futbola virslīgas septītās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja iepriekšējo divu sezonu čempioni Jūrmalas "Spartaku".

"Riga" uzvaru atnesa komandas kapteinis Volodomirs Bajenko.

Jau mača pirmajā puslaikā rīdzinieki bija tuvu tam, lai atklātu cīņas rezultātu, tiesa, divreiz bumba trāpīja pa vārtu konstrukciju. Viesiem "Spartaka" vārtus atslēgt izdevās tikai astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc stūra sitiena precīzi ar kāju sita ukrainis Bajenko.

Līdz ar uzvaru "Riga" pirmo apli noslēgs ceturtajā vietā. Abas komandas pirmajā aplī cīnījušās ar mainīgām sekmēm, iepriekšējā mačā "Riga" komandai ar 6:1 sagraujot "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību, bet "Spartakam" nospēlējot neizšķirti 2:2 ar "Liepāju"/"Mogo".

"Spartaka" uzbrukuma līderis pirmajos mačos bijis pieredzējušais pussargs Aleksejs Višņakovs, kurš ar pieciem gūtiem vārtiem ir virslīgas rezultatīvākais futbolists. Tikmēr "Riga" vienībā ar trim precīziem sitieniem atzīmējies serbs Darko Lemajičs.

Jūrmalas vienībai jau sezonas sākumā bija jāveic treneru maiņa, jo uzbeks Samvels Babajans netika pie nepieciešamās licences, lai varētu trenēt virslīgā. Pirms trim nedēļām viņa vietu pie "Spartaka" stūres ieņēma krievs Aleksandrs Grišins. Tāpat Jūrmalas komandas pieteikumu papildinājis divreiz par Latvijas labāko futbolistu atzītais Aleksandrs Cauņa, kurš pildīs konsultanta lomu.

Pirmā apļa noslēdzošajā mačā šobrīd "Metta"/"Latvijas Universitāte" Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā uzņem "Ventspili".

Ziņots, ka šīs kārtas ievadā piektdien "Jelgava" ar 5:1 sagrāva "Valmiera Glass"/ViA komandu, bet RFS rezultatīvā mačā ar 5:3 pieveica "Liepāju"/"Mogo".

Pēc septītās kārtas virslīgas komandām nebūs daudz laika atpūtai, jo otrais aplis sāksies jau trešdien.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 16 punktiem septiņās spēlēs atrodas RFS komanda, kam ar 14 punktiem seko "Ventspils" un "Liepāja"/"Mogo" vienības, kas aizvadījušas attiecīgi sešus un septiņus mačus. Tālāk ar 12 punktiem seko "Riga", desmit punkti ir "Spartaka" futbolistiem, septiņus punktus iekrājusi "Jelgava", bet trīs ir "Metta"/LU kontā, kamēr "Valmiera Glass"/ViA rēķinā ir viens punkts.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!