Foto: SIPA/Scanpix/LETA
UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra izšķirošo "play-off" kārtu otrdien pārvarēja Nīderlandes klubs Amsterdamas "Ajax", Atēnu AEK no Grieķijas un Šveices čempione Bernes "Young Boys".

"Ajax" futbolisti atbildes spēlē izbraukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Kijevas "Dinamo", bet divu spēļu summā Amsterdamas komanda, pateicoties savā laukumā izcīnītajai uzvarai, triumfēja ar rezultātu 3:1. Līdz ar to "Ajax" Čempionu līgā spēlēs pēc četru gadu pārtraukuma.

Visas spēles garumā "Ajax" piederēja pārsvars laukumā, turklāt divas reizes bumba trāpīja pa Kijevas "Dinamo" vārtu konstrukciju – 14. minūtē Dušans Tadičs nerealizēja 11 metru soda sitienu, bet otrajā puslaikā no tiešā brīvsitienu pa vārtu pārliktni trāpīja Hakims Ziječs. Šis mačs noslēdzās bezvārtu neizšķirti, un "Ajax" kvalificējās Čempionu līgai.

Savukārt AEK savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Ungārijas vienību "Vidi", bet divu spēļu summā AEK uzvarēja ar 3:2. Petros Mantalos aizvadītajā mačā ar 11 metru sitienu guva vārtus Grieķijas komandai, bet Loiks Nego guva vārtus "Vidi" vienībai.

Savukārt "Young Boys" izbraukumā ar 2:1 (0:1) pieveica Zagrebas "Dinamo" no Horvātijas. Divu spēļu summā tas Bernes komandai ļāva uzvarēt ar 3:2, jo iepriekšējā spēle noslēdzās neizšķirti 1:1.

Izets Hajrovičs septītajā minūtē izvirzīja vadībā "Dinamo" futbolistus, bet otrajā puslaikā "Young Boys" spēlētājs Giloms Horo divu minūšu laikā guva divus vārtus – vispirms viņš 64. minūtē realizēja "pendeli", bet pēc tam trāpīja arī no spēles.

"Young Boys" pirmo reizi kvalificējās UEFA Čempionu līgas grupu turnīram. Savukārt "play-off" kārtas zaudētāji nākamajā sezonā spēlēs UEFA Eiropas līgas pamatsacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!