Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks ceturtdien debitēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā un palīdzēja viņa pārstāvētajai Čehijas komandai "Jablonec" K grupas mačā savā laukumā nospēlēt 2:2 (1:2) ar slaveno Ukrainas klubu Kijevas "Dinamo".

Ikaunieks netika iekļauts "Jablonec" komandas starta vienpadsmitniekā, taču devās laukumā uz maiņu mača 78.minūtē, turklāt bija viena no centrālajām figūrām "Jablonec" otro vārtu guvumā.

Šī mača pirmo 15 minūšu laikā Kijevas klubs izvirzījās vadībā ar 2:0, jo viesu labā pa vārtiem guva Viktors Cigankovs un Deniss Garmašs.

Tiesa, "Jablonec" futbolistiem 33.minūtē pēc stūra sitiena izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, kad precīzs bija Davids Hovorka.

Rezultāts kādu laiku palika nemainīgs, bet Ikaunieks laukumā uz maiņu devās 78. minūtē, turklāt tikai trīs minūtes vēlāk līdzdarbojās neizšķirta panākšanā. Latvietis soda laukumā piespēlēja bumbu Lukāšam Masopustam, kura centrējums atrada Mihalu Trāvnīku, viņam dueļa 81. minūtē panākot neizšķirtu.

Noslēgumā gan rezultāts vairs nemainījās, cīņai noslēdzoties neizšķirti 2:2.

Pirmajā šīs grupas kārtā "Jablonec" ar 1:2 viesos piekāpās Francijas klubam "Stade Rennais", Ikauniekam paliekot rezervē.

Ikaunieks pagaidām nav izkarojis stabilu vietu "Jablonec" sastāvā, regulāri arī Čehijas čempionāta mačos paliekot rezervē.

Otrā grupas mačā Kazahstānas klubs "Astana" ceturtdien savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Stade Rennais".

Pēc divām kārtām K grupas līdere ar četriem punktiem ir "Astana", bet trīs punktus iekrājusi "Stade Rennais". Ar diviem punktiem seko Kijevas "Dinamo", kamēr "Jablonec" ir viens punkts.

Pēc grupu turnīra, aizvadot divus riņķus, divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā. UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29. maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!