Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Iepriekšējās sezonas Latvijas futbola čempionāta bronzas medaļu laureāte RFS papildinājusi sastāvu ar slovāku uzbrucēju Tomāšu Malešu.

Pašlaik 26 gadus vecais Malešs iepriekšējā sezonā pārstāvēja Lietuvas komandu Viļņas "Žalgiris", kuras sastāvā 25 spēlēs guva astoņus vārtus.

Malešs savu pirmo profesionālo līgumu parakstīja 2010.gadā ar klubu "Trenčīn", kurā aizvadīja 79 spēles un guva 19 vārtus. Lai arī līgums tika noslēgts uz sešiem gadiem, uz īres tiesībām viņš paspēja uzspēlēt arī citās komandās, tajā skaitā Norvēģijā "Rosenborg" sastāvā un Čehijā Olumucas "Simga" rindās.

2016.gadā viņš parakstīja līgumu ar Austrijas klubu Lincas LASK, bet neaizvadījis nevienu spēli šis komandas sastāvā tika izīrēts Norvēģijas klubam "Lillestrom". Gadu vēlāk viņš pievienojās Slovākijas komandai "Dunajska Streda", kurā aizvadīja septiņas spēles.

Viņš paspējis uzspēlēt gan Slovākijas jaunatnes izlasēs, gan arī nacionālajā valstsvienībā, pirms diviem gadiem aizvadot divas pārbaudes spēles.

Pirms sešiem gadiem Malešs kļuva par labāko vārtu guvēju Slovākijas pirmajā līgā, kopā gūstot 14 vārtus.

Pagājušajā sezonā RFS virslīgā izcīnīja trešo vietu un ieguva tiesības nākamsezon sacensties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!