Latvijas futbola čempionvienībai "Riga FC" pievienojies Latvijas izlases uzbrucējs Artūrs Karašausks. To komanda izziņojusi sociālajos tīklos ar īsa video palīdzību.

Komanda šobrīd aizvada treniņnometni Kiprā, kur komandai pievienojies Karašausks. Kā informē komanda, Karašausks tiks īrēts no Kipras kluba "Pafos".

2018. gada rudenī Karašausks paziņoja, ka šajā sezonā spēlēs RFS vienībā. Tomēr vēlāk futbolists izdomāja pāriet uz Kipras klubu "Pafos", kas praktiski ir "Riga FC" mātes komanda. Vēl pirms futbolista pārejas tika mēļots, ka Karašausks noslēgs līgumu ar "Pafos", bet sezonu aizvadīs "Riga FC", kas tagad ir apstiprinājies.

Interesanti, ka arī pagājušajā sezonā abi klubi līdzīgi izrīkojās ar citu Latvijas izlases futbolistu - "Pafos" noslēdza līgumu ar Denisu Rakelu, kurš vēlāk tika izīrēts "Riga FC". Tagad Rakels trenējas un spēlē "Pafos" rindās.

1992. gada 29. janvārī dzimušais Karašausks 2009. gadā aizvadīja pirmo sezonu Latvijas futbola virslīgā, kad 18 spēlēs "Olimpa" sastāvā guva desmit vārtus. Turpinājumā divas sezonas viņš spēlēja Rīgas "Skonto", kur 27 spēlēs guva vēl desmit vārtus valsts spēcīgākajā futbola čempionātā.

Dažas nākamās sezonas Karašauska karjerā nebija tās labākās. Uzbrucējs pārstāvēja "Gulbeni", Rīgas "Skonto", pabija arī Krievijas Premjerlīgas klubā Kazaņas "Rubin", bet 2015. gadā atgriezās "Skonto" rindās. 16 spēlēs Virslīgā Karašausks guva sešus vārtus un pārcēlās uz Polijas Ekstraklases klubu "Piast Gliwice".

2016./2017. gada sezonā Artūrs spēlēja Šveicē "Wil" sastāvā, kur pēc spēka otrajā līgā guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. 2017. gadā Karašausks atgriezās Latvijā un "Liepājas" sastāvā bija viens no spilgtākajiem spēlētājiem čempionātā. 24 spēlēs Karašausks guva 12 vārtus, pie tam vēl trīs vārtus Karašausks guva kausa izcīņā, no kuriem divus ļoti meistarīgus kausa izcīņas finālā tieši pret "Riga FC", praktiski vienatnē nodrošinot liepājniekiem kausa trofeju.

2018. gada sezonu Karašausks sāka "Liepājā", kur 12 spēlēs guva četrus vārtus, bet tad pārcēlās uz Kazahstānas augstākas līgas klubu "Akzhayik". Kazahstānā Artūrs guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Turpinājumā Karašausks parakstīja līgumu ar RFS, taču šīs Rīgas komandas sastāvā tā arī nevienu spēli neaizvadīja, jo futbolistu iegādājās Kipras augstākās līgas klubs "Pafos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!