Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Totenhemas "Hotspur" galvenais treneris Maurisio Početino nav apmierināts ar Nīderlandes futbola čempionāta vadības pieņemto lēmumu, pārcelt spēles uz citu nedēļu, lai Amsterdamas "Ajax" varētu atpūsties pirms gaidāmajām UEFA Čempionu līgas pusfināla spēlēm ar Anglijas premjerlīgas komandu.

Početino vienībai pirms otrdien gaidāmās Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles sestdien vēl ir premjerlīgā jāspēkojas ar Vesthemas "United".

"Nav viegli, un es saprotu šo situāciju, tomēr katram ir savs viedoklis," piektdien pirmsspēles preses konferencē sacīja "Hotspur" treneris.

"Arī premjerlīga un Anglijas Futbola asociācija (FA) ir mēģinājusi palīdzēt. Protams, Nīderlandes čempionātu nevar salīdzināt ar premjerlīgu, jo līgas ir ļoti atšķirīgas, bet fakts, ka komanda nespēlēs pirms gaidāmajām pusfināla spēlēm ir negodīgs," uzsvēra Početino.

Početino piekrīt arī komandas aizsargs Denijs Rouzs, kurš iepriekš uzsvēris, ka Anglijas komandām biežāk būtu nepieciešama palīdzība no līgas vadības.

Šonedēļ jau vēstījām, ka "Hotspur" komanda UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē 30.aprīlī uzņems "Ajax" vienību - tas būtu tikai divas dienas pēc tam, kad Amsterdamas klubam vietējā čempionātā būtu jātiekas ar "De Graafschap".

Tomēr turnīra rīkotāji pieņēmuši lēmumu, ka katrs mačs no tās nedēļas nogales ir pārcelts uz 15.maiju, lai gan pirms tam sezonu bija plānots noslēgt 12.maijā. Tagad pēdējā kārta tiks aizvadīta par trim dienām vēlāk.

Nīderlandes Futbola federācija (KNVB) uzsvēra, ka šāds solis sperts, lai dotu "Ajax" komandai papildus dienas atpūtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!